Lasercut je eigen lampTerug naar het overzicht

vrijdag 14 augustus
Ga deze zomervakantie naar een Twentse maakplaats bij jou in de buurt en lasercut je eigen lamp.
In samenwerking met de Twentse Maakplaatsen organiseert Tetem deze zomervakantie een High Tech workshop: Lasercut je eigen lamp. Kinderen van 6-12 jaar kunnen bij hun plaatselijke bibliotheek kennis maken met de techniek van lasercutten door een lamp te maken.

Kinderen starten met het digitaal ontwerpen van een zelfgekozen vorm of tekst. Dit ontwerp gaat naar de lasercutter die het nauwkeurig uitsnijdt uit karton voor de lampenkap. Het lichtje dat in de kap wordt gemonteerd, maakt het ontwerp zichtbaar. E.e.a. werkt op led-licht dat je via een usb-kabel op stroom of je pc kan aansluiten. 

De workshop kan verzorgd worden voor de leeftijdsgroep van 6-9 en van 9-12 jaar. Beiden maken een lamp. De mate waarin aan details wordt gewerkt, verschilt. Zo experimenteren de kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen, dat tijdens schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en de maakcultuur beter in de regio te verankeren.

Let op: nu ivm Corona max 8 deelnemers per workshop mogelijk.

Kijk voor de datum bij jouw bibliotheek via de roze websitebutton op de site van de maakplaatsen.

Meer leuke uittips vind je op onze Eropuit pagina!

Twentse Maakplaatsen

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Openingstijden 4 juli t/m 16 augustus (klik op de roze websitebutton voor de datum bij jouw bibliotheek) Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie in Twente

Zomervakantie in Twente

Het is ZOMER en VAKANTIE! Zes weken, heerlijk! Maar er zullen ook momenten zijn waarop de kinderen zich vervelen. Check onze 14 zomerse tips en activiteiten!

Zomerse tips!