icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

10x eropuit met kinderen in de kerstvakantie

19 december 2019
De kerstvakantie staat voor gezelligheid met familie en vrienden. Ga er samen op uit en bezoek een leuk museum of ga gezellig naar het theater. Laat je inspireren door mijn tips hieronder of neem een kijkje in onze bomvolle uitagenda!

Leer een drone besturen!

Ben je tussen de 8 en 12 jaar, grijp dan nu je kans! Het High Tech programma, dat Tetem met een Maakplaats bij jou in de buurt organiseert, heeft namelijk deze vakantie een drone workshop op het programma staan. Je leert hoe je een drone instructies geeft, hoe je hem zélf kan besturen en je krijgt de kans om de wereld van bovenaf te bekijken. Cool!Tradities bij Openluchtmuseum Ootmarsum

In december organiseert het Openluchtmuseum Ootmarsum weer gezellige familieactiviteiten. Op 2e Kerstdag ga je terug in de tijd en wandel je door het Bijbelse Kerstverhaal. Op oudjaarsdag worden er op traditionele wijze 'knieperkes' gebakken, terwijl je naar Twentse verhalen kunt luisteren.

Tech & Food bij Oyfo

Tijdens de kerstvakantie kun je bij Oyfo kennismaken met ‘Tech & Food’. Moderne technologie heeft veel invloed op wat we eten. Iedere dag van de vakantie kom je er meer over te weten tijdens interactieve lezingen, workshops en voorstellingen. En kinderen hebben gratis toegang tijdens de kerstvakantie!

Kinderexpositie SAMEN!

SAMEN! is een tentoonstelling voor iedereen vanaf 4 jaar, gemaakt en bedacht door de Superrrkunstkids. De expositie van Concordia is ingericht als een huis met verschillende kamers. Ook zijn er leuke workshops bij SAMEN!

Mad science shows en meer bij de Museumfabriek

Natuurlijk kun je ook deze kerstvakantie weer terecht bij De Museumfabriek voor een actief en creatief kinderprogramma. Wacht dacht je bijvoorbeeld van het maken van een kerstbibberbotje of je eigen kerstbal van textiel? Óf knal het nieuwe jaar in met een van de wervelende shows van de Mad Science Professor, die allerlei toffe proefjes doet.Veel museumactiviteiten

Rijd mee in de Kerst Express, ontdek een winterkasteel of wandel door een donker museum. Spannend! Op museumkids.nl vind je heel veel museumactiviteiten voor in de kerstvakantie. Welk museum ga jij bezoeken?

Kerstvakantie uitjes in Nederland

Onze landelijke Kidsproof Kerst Special staat weer vol met te gekke uitjes voor de kerstvakantie. Met tips door heel Nederland; van musea tot muziek, film en buitenpret! Dat wordt moeilijk kiezen.

Kidsproofplus.nl

Ben je op zoek naar een uitje voor kinderen van 0 tot 18 jaar met een beperking of handicap? Of zoek je inspiratie voor een toegankelijk uitje? Op Kidsproofplus.nl vind je een overzicht!

Terug van weggeweest in Enschede: Monkey Town!

Zo tof...het Go Planet Parc in Enschede heeft er weer een binnenspeeltuin bij! Monkey Town heeft zich hier opnieuw gehuisvest en het belooft een groot succes te worden. Wij mochten aanwezig zijn bij de grote opening op 23 november. In onze blog kun je lezen wat we ervan vonden en waarom het zo gaaf is dat ze weer terug zijn in Enschede.

Populaire blogs

Voor de koude en natte dagen hebben wij de leukste binnenspeeltuinen in de regio verzameld. Als het lekker weer is, wil je er na de kerstdagen wel even uit. Maak dan gezellig een boswandeling samen. Heb je nog meer inspiratie nodig voor uitjes in de kerstvakantie? In onze uitagenda staan nog veel meer tips!

Hele fijne kerstvakantie!

Liefs,
Lotte