14 tips voor de zomervakantie in Twente

1 juli 2020
Het voelt nog helemaal niet zo, na zo'n gekke periode, maar het is toch echt bijna zover. Vrijdag gaat de schoolbel voorlopig voor de laatste keer! Op naar een heerlijke ZOMERVAKANTIE met deze fijne tips voor uitjes en activiteiten.
Zomerse uitjes in Twente

Even stoom afblazen!

Ondanks de nodige maatregelen blijft een bezoek aan Museum Buurtspoorweg een feestje voor het hele gezin. Er is van alles te zien en ook de stoomtreinen gaan gewoon weer rijden vanaf woensdag 1 juli. Reserveren is wel noodzakelijk.

Oyfo gaat weer open!

Leuk voor de jongere techneuten: Oyfo Techniekmuseum gaat vanaf 4 juli weer open! Het is wel slim om online je kaartje reserveren. En wist je al dat ze zijn verkozen tot het meest kindvriendelijke museum van Overijssel in 2020?

Zomer bij De Flierefluiter

Tof, toffer, tofst! Wie kent deze tip nog niet? Speelboerderij De Flierefluiter is een indoor én outdoor speelparadijs met kinderboerderij en zwembad in Raalte. Een dagje uit voor het hele gezin. Weer of geen weer!

Voor de echte klimgeiten

Een uitje voor stoere jongens en meiden! Welk klimparcours bij Avatarz durf jij aan? Het hoge of het lage? Welke het ook wordt, daarna heb je wel een lekker drankje verdiend op het terras. Of ga nog even spelen in de speelweide.

Het geheim van het vliegen

Deze zomer staat De Museumfabriek in het teken van de Vliegfabriek, een leuke tentoonstelling mét doe-programma over vliegen. Je dompelt je onder in de wereld van vliegmachines en vluchten. Je ontdekt hoe een vliegtuig in de lucht kan blijven en leert waarom vogels kunnen vliegen - en wij niet. En natuurlijk ga je zelf ook aan de slag.

Zomerworkshop Lasercutten

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen deze zomer aan de slag met het ontwerpen van een lamp in de High Tech zomerworkshop 'Lasercut je eigen lamp'. Kijk wanneer die bij een Maakplaats bij jou in de buurt is en geef je snel op!

Land van Heeren en Boeren

Zoek je deze zomer een leuk uitje in de buitenlucht? Denk dan eens aan Openluchtmuseum Ootmarsum. Voor kinderen is hier een leerzame tablet speurtocht, waarbij ze alles leren over Twente in vroegere tijden.

Kennen jullie Dino Zoo al?

Ga 250 miljoen jaren terug in de tijd bij Dino Zoo Metelen, een park net over de grens in Duitsland. Hier zijn zowel dino's als een grote verscheidenheid aan levende dieren te bewonderen. Prachtige ligging in de bossen van de Metelerheide.

Speelpark Hoge Boekel

Echt een ouderwets gezellig uitje voor deze zomer! Speelpark Hoge Boekel met de spectaculaire bootschans, een ritje in de trein, de trampolines en een prachtige 18-holes midgetgolf baan staat garant voor een dag vermaak!

Delfinoh Nordhorn

Ben je deze zomer op zoek naar wat verkoeling? In Nordhorn (D) is zwembad Delfinoh. Met 4 verschillende baden, stoere glijbanen en een duiktoren van maar liefst 10 meter. Denk er wel even aan je tickets vooraf online te reserveren.

Waldbad Uelsen

In Uelsen (D) hebben ze nog zo'n prachtig buitenbad. Waldbad Uelsen ligt prachtig tussen de bomen, heeft 2 toffe glijbanen, een stroomversnelling, een peuterbadje én een grote ligweide. Ook hier moet je wel even online reserveren.

Kaartjes winnen voor Big Insects

In Denekamp is deze zomer sprake van een invasie van enorm grote insecten uit verschillende continenten. Bij Natura Docet Wonderryck leer je, samen met Miro en Kreek, alles over de unieke eigenschappen van deze Big Insects.
Hou vooral onze Facebookpagina in de gaten. Wij mogen vrijkaarten weggeven!

Inspecteer & win

Museuminspecteurs? Dat zijn géén strenge mannen met een vergrootglas. Het zijn juist kinderen, zoals die van jou, die hun mening geven over een museum. Het maakt jullie bezoek nog leuker én je kunt er prijzen mee winnen!

Voor échte dierenvrienden

Is jouw kind een echt buiten kind? Is hij of zij dol op de natuur? En een super dierenvriend? Wie weet schuilt er dan wel een echte Ranger in hem of haar... Doe samen deze speciale natuur quiz en test het zelf!

Volg Kidsproof Twente voor meer uitjes en tips! En check vooral ook onze uitagenda!

Fijne zomervakantie!
Liefs, Lotte

Naar de website