20x op stap met de kids in Nederland

19 december 2016
Samen met al onze Kidsproof-collega's hebben we 20 superleuke kerstvakantie-tips door heel Nederland voor je op een rij gezet! Voor als je na al dat heerlijke eten en gezellig samen zijn, ook even lekker eropuit wil.
LICHTJES, LICHTJES, LICHTJES


Winterwonderland
Sprookjeswonderland in Enkhuizen is in de kerstvakantie helemaal in winterse sferen. Extra activiteiten en duizenden lichtjes zorgen voor een betoverende belevenis, ook in de winter!

The Fantasy Edition
Wandel door een wereld vol licht en beleef hoe een fantasie werkelijkheid wordt tijdens Africa by Light in Safaripark Beekse Bergen. Kom met het hele gezin en geniet!

Magische lichtjes
Winterse tafereeltjes, een speurtocht, de Kerstman en meer leuke activiteiten tijdens de Winterweken in Madurodam in Den Haag. Práchtig verlicht met 50.000 twinkelende lichtjes! Wow!

ONTDEK JE TALENT


Schiphol 100 jaar!
Van gewoon weiland tot super high tech vliegveld! In deze tentoonstelling bij het Amsterdam Museum kun je zelf aan de slag als douane of verkeersleiding. Hoe cool is dát!

Let’s YouTube
Leer deze vakantie alles over YouTube, test je kennis en maak je eigen video bij Beeld en Geluid in Hilversum. Deze maand is het thema Music en in januari Fashion. Doe mee!

Energie op zee!
Waan je op een platform op open zee of tot 3 km onder water bij de Offshore Experience in Maritiem Museum in Rotterdam! Spannend! Haal jij die heli binnen bij windkracht 10?

KOM IN KERSTSTEMMING


Kerstival
Een betoverende sfeer met lichtjes, geuren en herinneringen bij Museum Catharijneconvent in Utrecht. Beleef een feest van verwondering voor de hele familie!

(H)eerlijk kerstfeest

Kerstmis op De Kemphaan in Almere met kerst-puzzeltocht, apeneiland en meer! Daarna lekker (allergenenvrij) aan tafel bij Kip&Ei restaurant Dubbel-Op. Een feestje!

Kids reizen gratis
Wist je dat je bij de NS en de andere treinvervoerders gratis kunt reizen tot je 12e? Alleen je Kids Vrij abonnement aanvragen en je kunt op stap! Leuk & handig voor je dagjes uit in de kerstvakantie!

TE GEKKE MUSEUMACTIVITEITEN


Carnaval overal
Ontdek in het Afrika Museum de kleurrijke tentoonstelling Carnaval Wereldwijd. Doe samen een barcode tour. Scan je kaartje bij de zuiltjes en beantwoord vragen!

Speuren & schilderen (6+)
Ontdek met een speurtocht of familierondleiding het verhaal achter Vincents beroemde schilderijen in het Van Gogh Museum. En daarna zelf aan de slag in de kinderworkshop!

Freek & Frans
Hoe poept een luipaard? Zijn er giftige hagedissen in Brazilië? Trek met Freek Vonk de jungle in en kom erachter of het wel klopt wat Frans Post tekende. In het Rijksmuseum!

TIJD VOOR THEATER


Coppelia (4+)
Kom in de feeststemming met Het Nationale Ballet in Amsterdam en bezoek deze prachtige familievoorstelling waarin Zwaantje het opneemt tegen de muze van Dr Coppelius, Coppelia.

The Serengeti (6+)
Eén van de mooiste films ooit in Omniversum... Africa: The Serengeti! Kijk mee hoe zebra's, giraffen en andere dieren de regen achternareizen op zoek naar voedsel. Prachtig!

Jingle Bells (6+)
Een 'stille nacht' wordt het niet op 27 en 29 dec in Het Concertgebouw in Amsterdam. Het dak gaat eraf tijdens het meezing-kerstconcert! Zing je samen met je familie de kerstliedjes mee?

TERUG IN DE TIJD


Word even Tsarina
Nu te bewonderen in Hermitage Amsterdam: de kroon, juwelen en kunst van Catharina de Grote, de machtige tsarina van Rusland! Met kids speurtocht en workshop.

Naar het Muiderslot
Van 24 dec t/m 8 jan wordt de winter gekoesterd op het Muiderslot bij Muiden. Beleef middeleeuwse avonturen tijdens een gezellige winterse middag vol kleur op dit mooie kasteel.

Magie van Kerst
Ga op een spannende ontdekkingsreis door Kasteel de Haar bij Utrecht! Zoek de aanwijzingen en ontrafel de geheime code van het kerstrecept…


Win een iPad!
Bezoek in de kerstvakantie een museum, word museuminspecteur en maak kans op coole prijzen. Bijvoorbeeld een iPad-mini of kaartjes voor De Kleine Sneeuwman! Partou
 Bekijk de verrassende activiteiten van Partou!