3x zomerse snack

20 april 2018
Hebben jullie de Fitlala gedanst op school? Nog een paar nachtjes slapen en de oranje 'gekte' breekt weer los. Alles kleurt dan vrolijk rood, wit, blauw & oranje. Hiep hiep hoera, voor onze Koning!
Waarop mijn dochter vraagt, "wanneer is Maxima jarig?". Tja goeie vraag, ik heb eigenlijk geen idee.

Hopelijk houdt dit prachtige weer stand. In ieder geval met de Koningsspelen en dit weekend! Kunnen we 'Fitlala' het zonnige weekend vieren.

Voor wat verfrissing met deze mooie dagen en leuk voor de kleedjesmarkt, kun je dit lekkere oranje fruitwatertje maken.

Wat heb je nodig:
2 perssinaasappels
1 citroen
3 takjes munt
water, veel water

Was de sinaasappels en citroen, snijd ze doormidden en daarna in dunne plakjes. Doe alles in een grote kan, samen met drie takjes munt. Giet er 1 liter kokend heet water bij, zo komen de smaken sneller los. Vul de kan verder aan met water en zet de kan in de koelkast. Je kunt de kan een aantal keren weer aanvullen met water.



Voor de kleintjes onder ons, maak kennis met de leeuwenbroertjes. Leuk voor bij het Koningsontbijt en gezellig voor in de lunchtrommel. Achteraf gezien toch niet echt kleedjesmarkt-proof of je moet graag kramp in de vingers willen van het knippen. Ik was er na drie mislukte en twee goeie al klaar mee. Drie mislukte omdat de kruin te klein was voor zijn leeuwenhoofd, de kruin waaide al weg bij een klein zuchtje lente wind. Brengt wel hilariteit als je toch voor de kleedjesmarkt gaat. Of een winddichte tent neerzetten, maar of dat ten goede komt van je verkoop weet ik niet. De afmeting zoals hij nu is zou op elk leeuwenhoofdje moeten passen. Wel op eigen risico.

Wel leuk voor de kleedjesmarkt (om te verkopen): fruitspiesjes met marshmallows. Onze meid kon het niet afgrijpen toen de spiesjes klaar waren en trouwens ook niet tijdens de voorbereidingen, haha. De marshmallows moesten even voorgeproefd worden. Moet zeggen dat ze mij ook prima smaakte. Gelukkig bleven er nog genoeg marshmallows over en samen met lekkere aardbeien en blauwe bessen heb je in een handomdraai overheerlijke, fris en fruitige sticks.



En voor wie het (ook) wil weten, Maxima is op 17 mei jarig. Heel veel plezier met Koningsdag! Lekker dansen, springen en zingen.

Groetjes Kirsty

Kirsty (moeder van Lieselot van 5) heeft haar eigen website, vol met lekkere recepten. Nieuwsgierig? Kijk dan eens op Sophie's Food & Fun Club. Ook organiseert ze 2x per maand leuke kinderworkshops