5 ultieme tips voor mooie kinderfoto's

6 september 2016
Vorige maand was de Kidsproof fotoshoot! Kidsproof-oprichter Annemarie was erbij en deelt hier haar 5 ultieme tips voor het maken van mooie kinderfoto’s.
Op een hele warme zomerdag kwamen we met volgeladen auto's aan bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Een ontzettend leuk natuurgebied met verschillende speeltuinen, bankjes, picknicktafels, water en nog veel meer. Prachtig groen en de ideale plek voor kinderen om te spelen en rond te rennen. Precies daarom hadden we deze plek gekozen voor de Kidsproof-fotoshoot!

Fototip 1: kies een locatie waar je ruimte hebt en waar je kind kan spelen


Stylistes Joëlle en Ramona van Cosmo Beauty Center Hilversum stylen onze kinderen. Subtiel, want het is het mooist als kinderen zo natuurlijk mogelijk op de foto staan. Ook hebben we een aantal grote 'props' klaarliggen: een zitzak, een tipi, een hangmat, ballonnen en een enorme bal.

Fototip 2: grote props helpen je kind om natuurlijker op de foto te staan


Het uitzoeken van de kleding is elke keer weer een hele klus. Niet alleen moeten de maten en de sets kloppen, we zoeken ook bewust naar Nederlandse merken met vrolijke no-nonsense kleding die lekker zit en waar kinderen echt in kunnen spelen. Zo werken we graag met Chaos & Order: de kledingstukken matchen onderling mooi samen, de kleuren zijn lekker uitgesproken en de shirts en jurkjes zijn de perfecte combi van sportief, stoer en lief. Vorig jaar hadden we voor het eerst twee shirtjes van Quapi Kidswear en die vonden we ook zo leuk! Dit jaar dus meerdere kledingstukken van ze gebruikt: lekker felle kleurtjes, hippe motiefjes en ook nog comfortabel.
Psst! Van beide merken hangen de kledingstukken die we hebben gebruikt nu in de winkel!

Fototip 3: kies voor vrolijke, felle kleuren en kleding die echt lekker zit


Maar liefst 10 grappige, leuke en lieve kinderen hebben we hele dag voor ons gespeeld, rondgehuppeld, geklommen, gerend en her en der nog wat aanwijzingen van fotografe Ilona opgevolgd. Sem, Kaya, Zarah, Lola, Yenna, Sem, Danique, Kato, Eva en Norbert hebben echt fantastisch meegewerkt. Wow!

Fototip 4: maak er een vrolijke boel van, laat je kind vooral lekker spelen en niet te veel poseren


Fotografe Ilona van Ilona Hartensveld Fotografie is onze heldin op zo'n dag: ze is onvermoeibaar en fantastisch met kinderen. Niet voor niets is ze ook de drijvende kracht achter Sgoolfotografie.nl en Familiefotografie.nl.

Fototip 5: kies eens een ander perspectief: ga door je knieën of lig op de grond


Afgelopen week kregen we de foto's binnen: wow! Ilona heeft het Kidsproof-gevoel weer feilloos vast weten te leggen en de kinderen stralen in hun kleurige kleding!

Vanaf deze week kun je overal op onze site en social media het resultaat bewonderen: we hopen dat jullie er net zo blij van worden als wij en dat je met onze tips zelf ook je kind stralend vast kunt leggen!

Veel fotoplezier, Annemarie