Esther ging op citytrip naar Enschede

3 juli 2017
Na een lang weekend in Enschede zijn we verliefd geworden op deze gezellige, levendige stad in het Oosten. Het voelt als het kloppend hart van Twente!
Wilminkplein in Enschede
Geheel onverwachts boeken we een weekendje Enschede. Geregeld hoor ik mijn vriendin Wencke enthousiast vertellen over de nieuwe hotspots die de grond uit schieten in en om Enschede. Onze twee kinderen hebben een lang weekend vrij, het huishouden kan wel even een paar daagjes zonder ons dus na wat speurwerk zijn we overtuigd. We gaan naar Enschede!

Slapen in het kleinste hotelletje van Enschede
We hebben een aantal leuke slaapadresjes gekregen op loopafstand van het centrum. Ideaal wanneer je met z’n tweeën of juist samen met de kinderen een weekendje weg gaat. Na de sites van B&B Oekepoek, Villa de Pilla, De Stadsboerderij en Intercity Hotel bekeken te hebben vallen wij voor Oekepoek, het kleinste hotelletje van Enschede. We kiezen voor het appartement aan de Walstraat.

B&B Oekepoek

Leuke tip: bij aankomst blijkt dat in de Walstraat ook Mrs. Brown zit… dé patisserie van de stad. En dat hebben we geweten want ohhhhh wat een lekkere taarten hebben ze daar!

We hebben ons laten vertellen dat je bij B&B De Stadsboerderij naast heerlijk overnachten het winkeltje Mevrouw Janne kunt vinden. Zij verkoopt vrolijke jurkjes en leuke spulletjes. Eens kijken of we daar dit weekend nog aan toe komen en anders moeten we gewoon een keer terugkomen.

We komen in de middag aan bij Oekepoek, zetten onze spullen in het appartement (lekker ruim en dus handig als je met kinderen gaat) en vragen voordat we de stad in lopen, eerst aan eigenaresse Pauline waar we gezellig kunnen lunchen.

Fijne adresjes om te eten
We krijgen zoveel leuke Kidsproof tips dat ik ze maar even in mijn telefoon zet. (je vindt ze overigens allemaal op Kidsproof Twente). STOET, ETN Saladbar, Meisje, De Broodbode en SamSam zijn een paar van de hotspots die we uitgeprobeerd hebben. Want ja, als je dan toch een weekend weg bent moet je lunchen, maar ook koffiedrinken met taart, borrelen en ’s avonds uiteten.

ETN Saladbar, Broodbode en IJssalon Van der Poel

Voor dat laatste kiezen we de eerste avond voor Happy Italy, makkelijk en snel. We gaan ons te buiten aan vers gedraaide pasta en op houtoven gebakken pizza’s! Fijn trouwens dat de kids zich super vermaken in de speelruimte, zo hebben wij een moment met z’n tweeën onder het genot van een heerlijke cappuccino.

Na afloop lopen we met een ijsje in de hand van het naastgelegen IJssalon Van der Poel, de hoek om naar het Wilminkplein waar de kids nog wat spelen bij het water en op het grasveld. We lopen over de gezellige Oude Markt, waar de terrassen vol zitten door het mooie weer, terug naar onze B&B.

Spelen in het bos
Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt vertrekken we richting Hof Espelo. Want ja, als je in Twente bent moet je natuurlijk ook de frisse buitenlucht opzoeken. Het uitgestrekte bos aan de rand van voormalig vliegveld Twenthe, heeft een leuke wandelroute die eindigt bij het bezoekerscentrum waar de kinderen het Klauterwoud in duiken om heerlijk hutten te bouwen en te klimmen. 

Conceptstore the Upperside en koffie bij Meisje

Shoppen
We beginnen trek te krijgen dus gaan we terug richting stad. We nemen een lunch bij Fellini op het terras en gaan daarna lekker even shoppen. We raken niet uitgekeken bij Conceptstore the Upperside. Ze hebben er o.a. leuke kopjes, oude landkaarten, prachtige posters en grappige kaartjes (met quotes), originele babyspulletjes, hippe kleding, sieraden en veel meer. Het aanbod is zo divers doordat ruim 90 verschillende webshops allemaal hun eigen hoekje, plek of wand hebben waarin ze hun spulletjes presenteren.

Bij kinderwinkel Toff Kidswear scoren we nog een leuke outfit voor onze dochter en bij Pico for Kids een paar fijne sneakers voor zoonlief. En wat zien we dan?! Ook hippe hebbedingetjes winkel Flying Tiger zit in Enschede! Favoriet bij mijn dochter dus daar kunnen we niet langs zonder naar binnen te gaan! 

's Avonds eten we gezellig bij Extrablatt, waar aan de achterkant van het restaurant, een fijn terras ligt verscholen. Met een buitenspeelplek voor de kids een ideale plek om gezellig uit eten te gaan.

Hof Espelo en Het Rutbeek

Recreatiepark Het Rutbeek

De laatste dag staat in het teken van stoere dingen doen. Op recreatiepark Het Rutbeek kun je o.a. klimmen in het klimbos, waterskiën, suppen, kanovaren, tuben (met een rubberband van een ruim 120 meter lange tubingbaan glijden) en lekker zwemmen.

Wij kiezen voor tubing en klimmen. Wij hebben super veel geluk met het mooi weer, maar zit het weer niet mee dan kun je je in Enschede ook binnen prima vermaken. Bijvoorbeeld bij de Performance Factory waar o.a. Bounz en Miljata's Lego bouwlab zit. Of je brengt een bezoekje aan Glowgolf, bioscoop Kinepolis of Speelpark Hoge Boekel.Voor ons is het duidelijk; we komen terug! Met alle leuke evenementen kunnen we ons zo weer een heel weekend vermaken in Enschede.

Liefs Esther uit Leiden