De oplossing voor drukke kids Totally Fit Kidz

1 januari 2016
Goede voornemens? Totally Fit Kidz helpt!

Goede voornemens? Totally Fit Kidz helpt!

Totally Fit Kidz  geeft tips over gezonde lunch mee naar school, gezonde traktaties en leuke sporten voor kinderen in de basisschool.

 

Ingriden Matrijs

Ingrid Jansen (danseres en actrice) en Mathijs Vrieze (top kok en tv-kok) presenteren het programma en gaan daarin op bezoek bij allerlei basisscholen. Ingrid bezoekt kinderen die een bijzondere sport doen en koppelt die kids aan topsporters. Hiermee laat ze de kijkers kennismaken met nieuwe sporten en inspireert ze om ook te gaan sporten. Mijn kids vonden het survivallen he-le-maal geweldig! “Wil ik ook!"

 

Mathijs geeft op een vrolijke en enthousiaste wijze de kinderen tips hoe ze een gezonde traktatie kunnen maken en hoe ze hun lunchdoosje een beetje gezond kunnen vullen. Hij vertelt dat hij “Het superleuk vindt om kinderen te laten experimenteren met smaken” “ De Pimp-my-Lunchbox overval is ook echt leuk om te doen”.

 

De Hartstichting en Het NationaalSchoolontbijt hebben dit programma mogelijk gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat kinderen een gezonde leefstijl aanleren. “Een goed ontbijt is een heel belangrijke start vande dag” En “ Gezonde kinderen hebben later minder kans op hart- en vaatziekten”. “We wilden graag een programma maken waarin we op een aansprekende manier kinderen en hun ouders inspireren gezonder te leven, door tips voor gezondere voeding op school te geven. Zonder dat we belerend willen zijn.”

 

Wat ons betreft is dat gelukt! Totally Fit Kidz is zeker kidsproof en mijn kinderen willen nu alle sporten doen en zelf hun broodje maken!

 

Meer info

Totally Fit Kidz is vanaf 2 januari iedere zaterdag en zondag te zien op RTL Telekids rond 15.30 uur.

Maar nu op ieder moment te bekijken RTL ,online.