Dinerbuffet bij Restaurant Fox; heerlijk ontspannen tafelen

5 februari 2017
Een dinerbuffet met voor ieder wat wils én een coole indoor speeltuin voor de kids!

We houden in onze familie van lekker eten. De meiden eten het liefst aardappelen met jus, vlees en groente. Maar ook de stamppotten (met botjes!) en pasta’s gaan er goed in. En natuurlijk niet te vergeten dé gerechten die beginnen met de P; patat, pannenkoeken, pizza en poffertjes. Eén keer in de week kookt oma voor ons. Vaak wordt de maaltijd dan uitgebreid met heerlijke eigengemaakt groente- of tomatensoep. De kippensoep heb ik zelf inmiddels prima onder de knie ;-)

Omdat we ook allemaal houden van ‘uit eten gaan’ gingen we afgelopen maand op zoek naar een ‘Kidsproof’ restaurant voor een samenzijn met de hele familie.

Ons oog viel op Restaurant Fox in Denekamp; een dinerbuffet met voor ieder wat wils én een indoor speeltuin voor onze meiden. Met mijn collega's mocht ik een aantal weken geleden ook bij Fox vertoeven voor twee studiedagen. Die dagen had ik al kennis gemaakt met de fijne service, de fantastische omgeving (prachtige herfstige kleuren inclusief egel) en een goed verzorgde luch. Ik was benieuwd naar het dinnerbuffet.Afgelopen zondag stond de hele dag in het teken van 'het etentje'. De meiden waren dolenthousiast toen we over onze plannen vertelden; voor het eerst mochten ze met de grote mensen mee uit eten. Ze namen de voorbereiding op hun uitje zeer serieus! Het keukentje werd volop gebruikt die dag en de lekkerste maaltjes (cake met boontjes, broodjes met chocolade) werden op tafel getoverd. Afwisselend namen Fien en Jet de rol van 'de besteljuffrouw' en 'de kok' op zich. Ze konden niet wachten tot het zover was.

Even voor half vijf reden we de parkeerplaats van Restaurant Fox op. De auto van opa en oma stond al op de modderige parkeerplaats. Naast ons parkeerde (geheel toevallig) mijn broertje zijn auto. Oom Niek, tante Stefanie en neefje Joep werden enthousiast begroet door de meiden en mee naar binnen gesleurd. We werden hartelijk ontvangen bij Restaurant Fox en naar onze gereserveerde tafel gewezen. Daar hadden opa en oma al plaatsgenomen. Fien en Jet hadden nog net tijd om opa en oma een kus te geven, maar daarna moesten ze toch écht naar de speeltuin. Samen gingen we kijken. Hele lang hoefde ik niet te blijven van ze. Ze stortten zich in de ballenbak, klommen omhoog via allerlei hindernissen om via de glijbaan weer in de ballen te belanden.Het werd een heerlijke, ontspannen middag. De meiden vermaakten zich opperbest in de speeltuin, neefje Joep sliep zoetjes in de kinderwagen bij onze tafel en de grote mensen konden in alle rust bijkletsen met elkaar. Tussendoor genoten we van alle smaalkvolle gangen van het dinerbuffet. Waar de mannen zich tegoed deden aan de soep en de vleesgerechten, kozen de vrouwen voor de vele voorgerechten en de salades. Tussendoor hadden de bezwete meiden kort de tijd voor hun patatjes met gehaktballetje en kibbeling. Voor het toetje schoven ze opnieuw aan, want een felblauw smurfenijsje laten ze natuurlijk niet aan zich voorbij gaan. Toen de toetjes op waren werd neefje Joep wakker, maar daar hadden de meiden geen aandacht voor. Met hun nog blauwe mond van het (tweede) smufenijsje renden ze voor de laatste keer naar de speeltuin.

Het was een zeer geslaagde middag. Wij hebben met volle teugen genoten van elkaars gezelschap, het smaakvolle dinerbuffet en de sfeervolle aankleding van Restaurant Fox. Dat ook de meiden het super hebben gehad, bleek de volgende dag wel. Waar ze doorgaans rond 06:00 uur uit bed komen stuiten, moesten we ze maandagochtend wakker maken. Tijdens het aankleden vroeg Fien me wanneer we weer uiteten gingen. De speeltuin was zo gaaf en cool ;-). Toen ik de kinderen bij de opvang afleverde, werd de leidster door Jet (die normaal best een ochtendhumeurtje heeft en zwijgzaam haar ochtenden begint) bijgepraat over het avontuur bij 'Het Vosje' in Denekamp.

Restaurant Fox, we'll be back!

Groetjes Elke

Elke is moeder van 2 heerlijke meiden en leerkracht op een basisschool

P.s. Voor meer te gekke Kidsproof restaurant neem je een kijkje in onze categorie Eropuit!