Disney viert 100 Years of Magic en wij waren erbij!

23 december 2016

"Echt cool!" En dat was 'Disney viert 100 Years of Magic' inderdaad! Op vrijdag 23 december zagen we tijdens de première meer dan 50 bekende Disney-figuren voorbij zwieren op de schaats. De Jaarbeurs in Utrecht beschikt deze kerstvakantie over een ijsbaan met prachtig decor en de show is voor jong en oud van begin tot eind een spectaculair feest van herkenning. 

Disney viert 100 YEARS OF MAGIC!

Bij binnenkomst werden we onthaald door de geur van popcorn en samen met de gekleurde kraampjes en uitstallingen met Disney-items zorgde het ervoor dat we direct in de juiste sfeer belandden. Om ons heen zaten veel Elsa's in verschillende maten en kleuren. Frozen was goed vertegenwoordigd in deze show, dus deze lookalikes konden hun hart ophalen.Het verhaal van Frozen werd in verkorte versie al dansend op de schaats uitgebeeld en mede door het fantastische geluid en de prachtige kostuums was het adembenemend mooi. Natuurlijk zagen we sneeuwpop Olaf ook op de schaats en hij zorgde zoals altijd voor vertederde blikken en grappige momenten.

Even later was het de beurt aan Finding Nemo en de zoektocht van vader Marlin naar Nemo leverde spectaculaire capriolen op en hilarische momenten door de vergeetachtigheid van Dory en de aanwezigheid van schildpad Crush op het ijs.

De oudste Disney-figuren, Donald Duck, Mickey en Minnie Mouse en Goofy, leidden de verhalen in en via hun ontmoetten we deze avond onder meer ook nog alle Disney prinsessen, Aladdin, Toy Story, Belle en het Beest en Lion King. Ook bij de Lion King waren dans en zang een genot om naar te kijken en te luisteren. Prachtig om te zien hoe zwijntje Pumbaa zich prima redde op 4 (!) schaatsen!Alle magische Disney-verhalen komen op deze avond in hun prachtige kostuums bijeen; Donald Duck verzucht in bijzijn van Mickey, Minnie en Goofy dat zij deze magie in hun verhaal helaas missen. Maar daar is Goofy het uiteindelijk niet mee eens en er wordt dan ook afgesloten met het motto dat de ware magie is dat je om anderen geeft.

Als afsluiting zien we alle Disney-figuren nog eens schaatsend en zwaaiend voorbij komen en er wordt door het publiek enthousiast teruggezwaaid. Wat een geweldige avond! Ook deze show is echt weer een aanrader!

Ook naar DISNEY ON ICE viert 100 YEARS OF MAGIC, de spectaculaire familieshow in de kerstvakantie? Kijk voor alle informatie op www.disneyonice.nl. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de shows in Utrecht (21 t/m 26 december 2016 – Jaarbeurs Utrecht) en Amsterdam (28 t/m 31 december 2016 – RAI Amsterdam).

(c) Disney/(c) Feld Entertainment