Elke en haar meiden bij de film Casper en Emma

13 augustus 2016
Jet en Fien in katzwijm door Casper (en Emma)!
Scene uit de kinderfilm Casper en Emma
Onze Jet heeft veel grote liefdes. Jongetjes die de hoofdrol spelen in een leuke film hebben haar voorkeur. Ze is verliefd op Abeltje, Pluk van de Petteflat en op Casper.
De serie Casper en Emma wordt hier goed bekeken en ook de film ‘Casper en Emma beste vriendjes’ is grijs gedraaid in de DVD speler.
 
Toen we de aankondiging van de nieuwe film van Casper en Emma zagen was het niet de vraag of we zouden gaan, maar wanneer we zouden gaan. Afgelopen zondag was het zover! Al vroeg kroop Jet bij ons in bed. Ze was er klaar voor; ze had zichzelf aangekleed, haar prinsessenruik opgedaan en haar lippen ingesmeerd met lipgloss. Oef, dan duurt een ochtend wachten lang!
 
De ochtend kroop voorbij. Maar na de boterham konden we dan eindelijk op pad. Met een vriendinnetje en haar moeder togen we naar Concordia in Enschede. De zaal zal vol; er was veel belangstelling voor het safari-avontuur van Casper en Emma. Het duurde even voordat iedereen een plekje had. Jet moest bij me op schoot plaatsnemen en Fien zat gezellig naast ons. Het vriendinnetje had met haar moeder achter ons een plekje gevonden.
 
De film begon bijna en Jet zat op het puntje van mijn schoot, vol verwachting uitkijkend naar Casper op dat grote scherm! Toen de film over Casper en Emma begon, leek het wel of onze meiden in een bubbel kwamen. Hun ogen waren gericht op het grote scherm, alles om hen heen werd vergeten. En zo verging het een heleboel kinderen in de zaal.
 
In de film gaan Casper en Emma met de moeder en opa van Emma op safari naar Afrika. De moeder van Emma helpt haar vriendin Ann die in dierenkliniek Camp Eden werkt. Ook de knuffels Welpje en mevrouw Konijn gaan mee op avontuur.
 
Al snel raken Casper en Emma bevriend met Ann’s dochter Tiri en haar knuffel Schildpad. Als de twee beste vrienden mee mogen op safari, vinden ze een gevangen baby-leeuwtje en nemen hem mee naar Camp Eden. Ze noemen hem Leo. Maar het kleine welpje wil niets eten en daar is Emma bezorgd over. Ze denkt dat het komt omdat Leo zijn moeder mist. Casper, Emma, opa en Tiri gaan op zoek naar de moeder van Leo. Tijdens een eet- en plaspauze valt Welpje van de rots.
 
De val van Welpje was een zeer spannend moment tijdens de film. En dat was te merken in de zaal. Alle kleuters in de bioscoop schrokken ervan. Fien sloeg haar hand voor de mond; ‘Ahhhh!’ en Jet kroop heel dicht tegen me aan. Ze durfde niet zo goed te kijken.
Gelukkig kwam alles weer goed en kon Casper zijn Welpje weer in de armen sluiten. De opluchting was te horen in de zaal. Ook Jet ontspande weer: ‘Gelukkig he mama!’
 
Halverwege de film was er een pauze met een glaasje ranja en een snoepje voor alle bioscoopgangers. En een momentje om te plassen. Het vriendinnetje kroop bij Fien in de stoel en samen bekeken ze het tweede gedeelte van de film. Opa werd gevangen genomen in dit tweede deel. Maar door heldhaftig optreden van Emma kwam alles goed!
Het was tijd voor Casper en Emma om afscheid te nemen van Ann en Tiri en alle wilde dieren.
 
De wilde dieren op een groot scherm vonden onze meiden een hele belevenis. De mooie beelden van een knuffelende moeder leeuw en haar welpje Leo werden in de zaal ondersteund met vele ‘aaaaaaaahhhhh’ en ‘ooooooooooooooooh’s.
Casper en Emma op safari is een heerlijke familiefilm; een échte aanrader voor jonge kinderen. Het duidelijke, maar ook spannende verhaal met prachtige beelden van wilde dieren in Afrika spreekt de hele familie aan.
 
En onze Jet? Die vertelt aan iedereen die het maar wil horen over Casper. Vooral de val van Welpje en de reddingsactie van haar grote held Casper heeft een grote indruk op haar gemaakt. Sorry Pluk, sorry Abeltje… Jet is in katzwijm gevallen door Casper.

Groetjes van mamablogster Elke

P.s. De film is nog te zien op zondag 14 en 21 augustus om 14:30 uur.