Elke ging met haar meiden naar Speeltuin 't Peuleke

6 juni 2016
Zodra het zonnetje begint te schijnen, begint het bij de meeste mensen te kriebelen. Je wilt eropuit, volop genieten van de eerste zonnestralen. Wij ook!
Speeltuin 't Peuleke in Rossum
Het was één van de eerste echte ‘Zon’dagen van het jaar. ’s Morgens stonden we al vroeg aan het veld om de verrichtingen van het elftal van papa te bekijken. Dat hij de eerste helft op de reservebank zat, deerde niet. De meiden vermaakten zich prima met wat vriendinnetjes op de tribune. En met de aanwezige voetbalvrouwen wisselde ik koetjes en kalfjes uit aan de zijlijn. De voetballers wonnen hun wedstrijd en met een goed humeur fietste ik met de meiden naar huis. De oudste maakte daar gelijk handig gebruik van en stelde voor om de middag in de speeltuin door te brengen. Goed plan!

Het wachten was op papa. De meiden stonden al een tijdje bij de brievenbus aan het einde van de straat naar hem uit te kijken. Toen hij eindelijk aan kwam fietsen (inclusief voetbalwas, klein smetje op deze dag) had hij amper tijd om van zijn fiets te stappen. Hij werd verwelkomd door twee dol enthousiaste meisjes: ‘Papa, van mama mogen we naar de groene speeltuin!’  Het vooruitzicht van een middagje in het zonnetje op het terras mét een biertje zag papa gelukkig ook zitten.Na de boterham gingen we op pad. Door het fietstunneltje, langs de lammetjes van boer Griep fietsen we in de richting van de groene speeltuin. De meiden kennen de weg uit hun hoofd. Met regelmaat drinken we een kopje koffie of een biertje op het terras van ’t Peuleke. Met een aantal grote groene glijbanen, schommels en een nieuwe klimwand is deze speeltuin perfect geschikt voor onze jonge kinderen. Zelfs het terras is op de jonge gasten aangepast met een paar lage blauwrode picknicktafels. Toen we aankwamen werden ze net op hun plaats gezet.

Fien en Jet snelden de speeltuin in en wij zochten ons een tafeltje in de zon. Er was nog voldoende keuze en we bestelden een drankje. Al gauw werd het drukker op het terras. Steeds meer vriendjes en vriendinnetjes van de opvang en school kwamen met hun ouders genieten van een heerlijke relaxte middag. De kinderen hebben zich prima vermaakt en kwamen alleen de speeltuin uit voor hun ranja. De ranja werd geserveerd in een vrolijke kindvriendelijke (en in de zomer wespvriendelijke) beker mét iets lekkers.

Bij het naar huis gaan mochten de jonge gasten in de schatkist grabbelen naar een klein presentje. Een geslaagde afsluiting van een middagje speeltuin en terras! Jet die bij me achterop zat hoorde ik zeggen: ‘Ik vond het gezellig, tot gauw groene speeltuin! De speeltuin van café ‘t Peuleke is een van onze favorieten mede door de goede zorgen voor hun jonge gasten. Daar komen de mensen voor terug en wij dus ook!

Zonnige groet, Elke