Gezonde tips voor kids in Totally Fit Kidz

5 januari 2016
Heb jij het al gezien? Een nieuw TV programma met tips over gezonde lunchbox mee naar school, gezonde traktaties en leuke sporten! Kidsproof bekeek de eerste afleveringen en stelde vragen aan Mathijs, de Hartstichting en Het Nationaal Schoolontbijt.
5 oktober is Totally Fit Kidz weer in de lucht gegaan. Dit TV-programma op RTL 8 – Telekids geeft tips over gezonde lunch mee naar school, gezonde traktaties en leuke sporten voor kinderen in de basisschool.

Ingrid Jansen (danseres en actrice) en Mathijs Vrieze (top kok en tv-kok) presenteren het programma en gaan daarin op bezoek bij allerlei basisscholen. Ingrid bezoekt kinderen die een bijzondere sport doen en koppelt die kids aan topsporters. Hiermee laat ze de kijkers kennismaken met nieuwe sporten en inspireert ze om ook te gaan sporten. Mijn kids vonden het survivallen he-le-maal geweldig! “Wil ik ook!"

Mathijs geeft op een vrolijke en enthousiaste wijze de kinderen tips hoe ze een gezonde traktatie kunnen maken en hoe ze hun lunchdoosje een beetje gezond kunnen vullen. Hij vertelt dat hij “het superleuk vindt om kinderen te laten experimenteren met smaken” “ De Pimp-my-Lunchbox overval is ook echt leuk om te doen”.

De Hartstichting en Het Nationaal Schoolontbijt hebben dit programma mogelijk gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat kinderen een gezonde leefstijl aanleren. “Een goed ontbijt is een heel belangrijke start van de dag.” En “Gezonde kinderen hebben later minder kans op hart- en vaatziekten.” “We wilden graag een programma maken waarin we op een aansprekende manier kinderen en hun ouders inspireren gezonder te leven, door tips voor gezondere voeding op school te geven. Zonder dat we belerend willen zijn.”

Wat ons betreft is dat gelukt! Totally Fit Kidz is zeker kidsproof en mijn kinderen…die kunnen niet wachten tot de volgende aflevering.

Meer info Totally Fit Kidz is iedere werkdag te zien op RTL Telekids rond 15.40 uur. Voor meer informatie over het programma klik hier.