Kidsproof Twente en leerlingen OBS 't Schoppert ontbijten met Burgemeester Hengelo

13 november 2015
Leerlingen van OBS 't Schöppert en Kidsproof Twente ontbijten met Burgemeester van Hengelo Sander Schelberg!

Stilletjes liepen de 39 kinderen van Basisschool OBS 't Schöppert vanmorgen de burgerzaal in het stadhuis van Hengelo binnen. Vol verwachting gingen ze zitten aan de mooi gedekte ontbijttafels. Want spannend was het wel, ontbijten met een échte burgemeester!


Burgemeester van Hengelo, Sander Schelberg stelde de kinderen snel op hun gemak, want hij was erg nieuwsgierig naar wat zij allemaal 's morgens als ontbijt aten.


Ter gelegenheid van het Nationaal Schoolontbijt ontbijten deze week 240 burgemeesters in heel Nederland met een groep basisschoolkinderen, waaronder dus Sander Schelberg.


Hij nam echt de tijd om met de kinderen te ontbijten en beantwoordde al hun vragen. 'Is het leuk om burgemeester te zijn' vroeg een leerling. 'Zeker, want ik mag als eerste Sinterklaas morgen een hand geven!' gaf de burgemeester als antwoord.


Kidsproof Twente vindt het erg belangrijk dat kinderen goed ontbijten en volop bewegen. Het was dan ook leuk om te zien dat het verhaal en de quiz over gezonde voeding van voedingsdeskundige Marion Keizer erg enthousiast door de kinderen werd ontvangen.


En dat je energie krijgt van een gezond ontbijt bleek wel toen alle kinderen de Stadhuistoren gingen beklimmen! Het weidse uitzicht over hun stad was een mooie afsluiting van een gezellige ochtend!


Groetjes Wencke