Kidsproof op bezoek in LEGOLAND® Discovery Centre Oberhausen

22 februari 2017
Met drie echte LEGO® fans in huis mag een bezoek aan het LEGOLAND® Discovery Centre Oberhausen natuurlijk niet ontbreken op het lijstje van leuke gezinsuitjes!
Op een regenachtige zondagmiddag vertrekken we met drie LEGO® fans naar Oberhausen voor een bezoek aan het LEGOLAND® Discovery Centre. De hele week al hoorden we ze hardop fantaseren wat ze daar allemaal zouden gaan zien. De vragen die ze stelden gingen van: ‘Kunnen we daar zelf ook bouwen met LEGO®?’ tot ‘Is er een winkel waar we ook LEGO® kunnen kopen?’ of ‘Zijn er nog meer helden van LEGO® naast Batman™’? ‘Is er eigenlijk ook DUPLO®?’, vroeg onze jongste van bijna 4 jaar. Vlak voor vertrek wordt de spaarpot van ons middelste mannetje nog even omgekiept om nog iets moois te kunnen kopen daar.

Na een klein uurtje rijden, komen we aan bij Parkhaus 3 van waaruit het maar 5 minuutjes lopen is naar het LEGOLAND® Discovery Centre. En hoe fijn, parkeren is gewoon gratis! Dat zie je in Nederland nauwelijks meer, toch? Als we de parkeergarage uitlopen, zien we in de verte al gauw de grote gele giraf die we online ook gezien hebben. Eenmaal dichterbij gekomen zien we dat deze giraf volledig van DUPLO®blokken gemaakt is. Hoe cool! Natuurlijk is dat een eerste fotomoment waard!Eenmaal binnen kijken de kids meteen hun ogen uit naar alles wat van LEGO® gemaakt is. Zelfs de kassa is omringd door LEGO® steentjes. En tijdens het wachten hoef je je als kind niet te vervelen. Er staat namelijk een groot bord waartegen je de mooiste creaties kunt bouwen en je kunt vanaf een afstandje alvast een blik werpen op de LEGO® shop. Bij de kassa krijgen we een plattegrondje uitgereikt met daarop alle LEGO® themagebieden die we zouden gaan ontdekken. Ook krijgen we een stempelkaart, zodat we de diverse gebieden waar we geweest zijn, kunnen afstempelen. Op zoek gaan naar de stempelpost is altijd al een leuke taak op zich. In MINILAND kunnen we met een andere flyer die we gekegen hebben een paar figuren uit de LEGO® Batman™ movie opsporen. Voordat we het LEGOLAND® Discovery Centre echt binnenlopen, willen de kids eerst op de motor van LEGO® zitten en een tweede fotomoment is een feit!

In de eerste ruimte tellen we met een LEGO®filmpje af tot het moment waarop we met een groep kinderen en ouders tegelijk de LEGO® Fabrik in mogen lopen. Ook in deze ruimte hoeven de kids zich, tijdens het wachten op het opengaan van de poort naar de Fabrik, niet te vervelen. Om ons heen is zoveel te zien van LEGO®, zoals een complete Ferrari en er wordt een LEGO® filmpje afgespeeld. In de LEGO® Fabrik krijgen we van een medewerker uitleg over het hele proces van de productie van een (LEGO) DUPLO® blokje! De uitleg gaat volledig in het Duits, maar dat lijkt voor onze oer-Hollandse kinderen niet uit te maken. Juist omdat ze zien wat er gebeurt in dat productieproces is het geen probleem dat de uitleg in het Duits is. En ze vonden die productie erg leuk om te zien. En het eindresultaat...een DUPLO® blokje met Batman™ erop, krijgen alle kinderen in een zakje mee naar huis. Een mooie herinnering aan deze LEGO® Fabrik!Vervolgens stappen we een redelijk donkere, maar sfeervolle hal van het Königliches Abenteuer binnen! Hier wacht ons een ritje met een bootje van waaruit je mag schieten op slechteriken en het moet opnemen tegen spinnen en vleermuizen. Helemaal enthousiast stappen de kids weer uit de boot. Meteen lopen we naar MINILAND waarbij we onze ogen uitkijken naar wat er allemaal van LEGO®/DUPLO® gebouwd is: een compleet vliegveld, voetbalstadion, kermis en nog veel meer!Onze kids vragen op een gegeven moment wanneer ze ergens zelf met LEGO® mogen gaan bouwen. Ze hadden het nog niet gevraagd of we lopen een hal binnen waar ze zelf met lego naar hartelust kunnen gaan bouwen en uittesten in de BAU & TEST ruimte! Zo worden al snel de eerste autootjes gebouwd en gaan ze die uittesten op de racebaan. En wat vonden ze dat gaaf! Elke keer wordt er weer een nieuw autootje gemaakt waarmee ze gaan racen. Zo leuk om te zien hoeveel (met name vaders) met hun kinderen heel geconcentreerd zitten te bouwen aan de diverse tafels. Ook is er een LEGO® Friends ruimte ingericht. Vanzelfsprekend zie je daar meer meisjes met de LEGO® steentjes aan de slag gaan.Bij de LEGO® Ninjago ruimte hebben ze een supertof spel gedaan in het donker en met laserstralen! Een ritje in Merlins Zauberschüler mag natuurlijk niet ontbreken, zelf heel hard trappen in de karretjes die dan in de lucht blijven en als een draaimolen rondgaan. Ondertussen kijken we onze ogen uit naar bekende figuren volledig gebouwd met LEGO® blokjes!

In het midden van deze hal met alle bouwactiviteiten is een café ingericht. Terwijl je hier een drankje drinkt of iets eet, kunnen de kids zich heerlijk vermaken in de diverse LEGO® gebieden er omheen. Echt lang zitten hebben wij echter niet gedaan. Het was veel te leuk om met de kids even alles te kunnen zien en ontdekken! Onze puberzoon wees ons ook nog even op LEGO® Star Wars™ MINILAND. Wat is dat ook gaaf gemaakt! Onze jongens zijn onder de indruk en willen natuurlijk met hun stoere held op de foto.

Dat geldt natuurlijk ook voor Batman™! Een bezoekje aan het LEGOLAND® Discovery Centre kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder met Batman™ op de foto te zijn geweest. Zó cool! Daarna hebben we de middag afgesloten met The LEGO® Movie in de 4D Kino.Na een middag vol geweldige indrukken en ervaringen lopen we het LEGOLAND® Discovery Centre uit en voordat we écht naar buiten gaan, komen we nog door de LEGO® shop. Natuurlijk komt daar de portomonee met meegenomen spaargeld van onze middelste zoon naar voren bij het zien van al die coole LEGO® dozen. Tevreden loopt hij met een mooie doos de winkel uit.

Wat hebben we allemaal genoten van dit supertoffe avontuurlijke gezinsuitje. Echt zó leuk voor jong én oud, jongens én meisjes én voor iedereen die dol is op LEGO® of er dol op wil worden! Kortom een aanrader! Met een voldaan gevoel gingen we terug naar huis en werd op de terugweg in de auto nog even geëvalueerd wat ieder van ons het leukste vond!

Nog t/m 5 maart zijn hier de Batman™ Movieweken! Een superleuke voorjaarsvakantietip!

Tip: het LEGOLAND® Discovery Centre is ook prima te combineren met een bezoek aan het naastgelegen SEALIFE! Je kunt hiervoor een combiticket kopen.
Veel plezier!
Groetjes, Esther

Esther is sitemanager van Kidsproof Nijmegen