Kidsproofreporters testen SmartGames

15 november 2016

Onze Kidsproofreporters mochten een aantal spellen van SmartGames uittesten. SmartGames staan bekend om de spellen die je in je eentje kunt spelen, zogenaamde puzzelspellen in verschillende leeftijdscategorieën. Hier onze favorieten!

Kidsreporter Karlijn test het spel Dinosaurs van SmartGames
Het is koud en guur buiten en dus tijd voor spelletjes binnen! Een spelletje met z'n allen lukt natuurlijk niet altijd, daarom zijn de zogenaamde eenpersoons-spellen een leuke uitkomst! Van spellenproducent SmartGames mochten onze Kidsproof Reporters een aantal spellen uittesten. Superleuk! Dus gingen Lorien, Lennart, Karlijn, Lynn, Pepijn, Sterre en Karlijn S. gezellig rond de tafel zitten met een spel en geconcentreerd aan de slag!

ps. Zelf online uitproberen? Lees onderaan hoe je dat gratis kunt doen!

Smart Games - stapel

SmartGames
staat bekend om de spellen die je in je eentje kunt spelen, zogenaamde puzzelspellen in verschillende leeftijdscategorieën. Ze hebben allemaal een opdrachtenboekje of opdrachtenkaarten, met spelsituaties die oplopen in moeilijkheidsgraad. We testten zowel een aantal nieuwe spellen, als klassiekers. Onderstaande zijn onze favorieten en gaan zéker op de verlanglijstjes voor de feestdagen!

Roodkapje DeLuxe
Lynns ogen beginnen te glimmen bij het zien van dit spel, want Roodkapje kent ze van het sprookje! Ze moet losse weggetjes op de juiste plek leggen, zodat Roodkapje naar het huisje van oma kan lopen, en later in het spel de wolf ook. De stukken zijn leuk, Roodkapje, de wolf, een huisje met deuren, weggetjes met bloemetjes en een paar bomen. Alleen al het klaarzetten van de opdracht is leuk om te doen. Het spel begint gemakkelijk met het plaatsen van 1 weggetje. Lynn is 4, maar speelt het spel zelfstandig: “Yesss!”, horen we. En ja hoor, Roodkapje kan bij het huisje van oma komen. Gelukt!  “Ik doe er nog 1” zegt ze. De opdrachten verderop in het boekje zijn wel een uitdaging, maar na een beetje puzzelen lopen nu zowel Roodkapje als de wolf naar het huisje van grootmoeder. We horen Lynn zelfs zachtjes zingen, ‘zeg Roodkapje waar ga je….” Superleuk! Ook Karlijn probeert het spel uit en blijft maar spelen! Wij vinden dit zeker een aanrader voor jonge kinderen, het is niet voor niets genomineerd voor Speelgoed van het jaar!

Smart Games - Roodkapje

Dinosaurussen op eilandjes!
Het spel Dinosaurs is voor kinderen vanaf 6. Sterre: “Ik moet eilandjes met dino’s maken, maar het is lastig omdat er geen twee kleur dino’s bij elkaar op een eiland mogen”.  Dus is het puzzelen geblazen tot het laatste stuk, en hoera! Gelukt! Dan door naar opgave 2. Ook die lukt. Wát een leuk spel! Bij het goed maken van de opdracht, worden er verschillende keren high fives gegeven door de kinderen naar elkaar, wat het extra leuk maakt!
Pepijn: “Het is leuk dat het veel opdrachten zijn en dat de opdrachten van het spel steeds moeilijker worden. Ik had net een hele lastige. Zo blijft het elke keer leuk en het verveelt niet. Ik denk dat het ook erg leuk is als je in de vakantie een stuk moet rijden”.  
Tip van ons: Door de verschillende levels die SmartGames hebben, kom je, welk niveau je ook hebt altijd op het punt dat je een superlastige tegenkomt. En dat is, ook voor volwassenen, een fijne uitdaging!

Smart Games Dinosaurus

Handzaam!
Ook handig om mee te nemen in je tas of in de auto, is IQ Puzzler Pro, met 3 verschillende spelletjes in 1. Je moet stukken van verschillende vormen, kleuren en groottes passend in een rechthoek, piramide of schuine vorm leggen. In het opdrachtenboekje staat hoe je moet beginnen, met de overige stukken moet je het aanvullen. Lennart: “Het lijkt op de eerdere versie van IQ Puzzler, waarbij je een Piramide kan maken van de stukken en dat je het bord moet aanvullen, maar deze is nóg leuker omdat je meer mogelijkheden hebt. Vooral de schuine kant is lastig, omdat het bord net even anders is dan je verwacht. Ik dacht ‘dat doe ik wel even’, maar met 120 opdrachten ben je wel even bezig!” Op de vraag of hij het op zijn verlanglijstje zou zetten knikt hij bevestigend en zegt hij glimlachend; “Dit spelletje kost maar €10,- dus kan ik er zelfs nog iets bijvragen! “

Smart Games - Iq Puzzles

Ridders en muren

Last but not least in ons favorietenrijtje: Walls & Warriors. Een spel dat er stoer uitziet, met een rots, kasteelmuren, torens en ridders. Doel? Alle blauwe ridders binnen de muren krijgen en alle rode erbuiten. Dat doe je door de muren op de juiste plek te plaatsen, dus dat is flink je hersens laten kraken! Leuk voor jongens, maar ook zeker voor meiden: Karlijn (10 jaar) : “Ik hou wel van een uitdaging, dus hoe meer je er doet, hoe leuker. Ik vind het vooral tof als je een opdracht doet waarvan je denkt dat het niet lukt, maar dat je het dan uiteindelijk tóch voor elkaar krijgt. Dat geeft echt een kick! Ik vind het wel lastig om te zien waar de muren moeten komen, ”. En dat snappen we, want de SmartGames-spellen bevorderen logisch nadenken en ruimtelijk inzicht, maar dat moet je wel even ‘oefenen’!

Smart Games - Walls Warriors

En de laatste vraag voor de kinderen; “Welk spel wil je het liefst met de feestdagen in je schoen of onder de boom?” Daar waren ze het niet over eens! En dat snap ik, want elk spel heeft wel iets anders leuks, lastigs of uitdagends!

Smart Games - extra

Heb je na het lezen van onze ervaring zelf zin om te spelen, of wil je eens wat spellen van SmartGames uittesten of uitproberen? Op de site van SmartGames kun je een aantal spellen zelf online testen, zoals de drie kleine biggetjes, Anti Virus, Penguins Parade , Temple Trap of meer!

Via de linkjes bij de spellen kun je de spellen online kopen, maar wil je liever kijken waar je bij jou in de buurt deze spellen kunt vinden? Check dan de Store-locator van SmartGames!

Veel speelplezier!BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren