Zwemfeestje bij Zwembad De Wilder in Haaksbergen

24 januari 2017
Als er één zwembad is waar onze kinderen graag naar toe gaan, is het Zwembad De Wilder in Haaksbergen. En als je vraagt waarom, krijg je steevast het antwoord: 'het slingertouw en het golfslagbad zijn zo gaaf, mam!
Dus toen onze middelste een kinderfeestje mocht vieren was er geen twijfel over mogelijk waar dat dan moest gebeuren; hij wilde naar De Wilder! Vol enthousiasme togen we met alle kids naar Haaksbergen. In de auto werden de vriendjes, die nog niet in De Wilder waren geweest, ingelicht over alle coole dingen die je kunt doen. ‘Ja weet je, er is ook vaak zo’n opblaaskussen in het water en de glijbaan is deels donker, zo vet! Zullen we daar achterelkaar af gaan?‘

Na ontvangst bij de balie door de vriendelijke medewerker, waarbij ik uiteraard alle praktische zaken snel in me opnam en de kinderen niet te houden waren om richting kleedkamer te gaan, heb ik ze nog nooit zo snel zien omkleden. Dat hierbij 3 sokken nat werden, 1 tas uitpuilde met kleren en de kluisjes vergeten werden om af te sluiten, leek hun niets te interesseren. Ze waren al richting zwembad! Ik kon ze nog net even vertellen waar de gezellig gedekte tafel met ranja stond voordat ze het golfslagbad in doken, die blijkbaar net aan was gegaan toen ze binnen liepen.

Twee uur lang hebben ze geklommen op het springkussen, geslingerd aan het touw, door de waterkolk gedraaid, geprobeerd tegen de richting in te zwemmen in het wildwater gedeelte, gebubbeld in het bubbelbad, door de golven gedoken en zelf nog even buiten gezwommen. Want ja, het is natuurlijk heel stoer als negen jarige om dan met -2 graden lekker buiten op de kant te gaan staan!Ze waren dan ook super hongerig en vielen direct aan bij het zien van hun Zed & Sop box met patatjes en een snack. De bel van het golfslagbad ging toen hun bordjes bijna leeg waren, dus zij waren al weer gevlogen en ik… ruimde de gezellige boel even op. Helaas ging het afdrogen en aankleden bij vertrek iets langzamer, maar na ontvangst van een cadeautje zaten ze met tevreden koppies achter in de auto. ‘Mam, mogen we in de vakantie weer naar zwembad De Wilder?’ 

Liefs Wencke

P.s.: de extra speelobjecten liggen elke woensdag- en zaterdagmiddag in het water, dus reden genoeg om een keer een middagje te gaan zwemmen.