Koningsdag 2016

7 april 2015
Leuke Koningsdag ideeën en activiteiten!
Maandag 27 april is het Koningsdag. Een groots oranjefeest wordt het zeker!

Kleedjesmarkt
Met Koningsdag is het bij ons altijd de traditie om met de kinderen op de kleedjesmarkt te staan. Het is wel voor dag en dauw opstaan, want je bent niet de enige die de beste plek op deze gezellige markt wil hebben. En ik weet wat je denkt; "dat ga ik echt niet doen!". Dat zei ik ook, maar ik kan je verzekeren dat het de moeite waard is. Wij nemen altijd een picknickmand met drinken, broodjes en wat lekkers mee. Succes verzekerd!

Van kids voor kids
De voorbereidingen beginnen al een paar weken voor die tijd. Samen met de kids de zolder op en de boel opruimen en sorteren wat we kunnen verkopen op de rommelmarkt. Het leuke voor de kinderen is dat ze hun eigen spulletjes mogen verkopen en hier dus een extra zakcentje mee verdienen. Zo mooi om die koppies aan het eind van de dag te zien als ze hun geld aan het tellen zijn. De meeste kleedjesmarkten zijn bedoeld voor kinderen tot 12 jaar, dus ook wat je verkoopt is voor deze doelgroep. Van kids, voor kids!

Een ander idee is om eigengemaakte koekjes of cakejes te verkopen. Of dat jouw kind een ander kind gaat schminken. Mijn dochter vraagt hiervoor een vrije gift en kiest ieder jaar een goed doel uit waar ze haar opbrengst aan doneert. Ik vind dat zo'n mooi gebaar!

Tips 
In onze Uitagenda hebben we een aantal activiteiten in Twente voor je op een rijtje gezet. Bezoek ook eens een naburig dorp of stad, is eens een keer wat anders!

Wist je dat we in onze DIY-rubriek ook superleuke ideetjes hebben staan voor Koningsdag? Typ in het zoekbalkje "Koningsdag" en vind ideetjes voor bijvoorbeeld de vrijmarkt, om te schminken of te knutselen. 

Zijn er bij jou in de buurt leuke Koningsdagactiviteiten? Laat het ons dan weten!

Veel plezier!

Liefs, Nicole