Naar hét Familiemuseum!

19 oktober 2016
Wat is het toch altijd weer een feestje om naar Museum TwentseWelle te gaan.
Lekker creatief bezig zijn tijdens 'Kom Spinnenkoppen' - familiemuseum TwentseWelle
Sinds medio oktober zijn ze omgetoverd tot een écht familiemuseum. En dat merk je ook direct bij binnenkomst. Je komt namelijk gezellig binnen in de huiskamer van het museum. Dat nodigt uit voor een lekker kopje koffie en ranja voor de kids, want een goed begin is het halve werk…
 
Daarna wandelen we gezellig samen het museum in. De kinderen zijn erg benieuwd wat er is veranderd. De eerste reactie is: ‘Gelukkig, de dieren zijn er nog!’. Ze waren bang dat al deze gave dieren er niet meer zouden zijn na de ‘verbouwing’ van het museum. Mooi zo’n reactie en beleving van de kids.
 


‘Veel dingen kennen we al hoor’, aldus de jongens. Maar er zijn ook andere mooie en bijzondere dingen bijgekomen. Zoals een groot net waar je in kunt klimmen als een aap, mooie gevlochten bijenkorven en andere objecten die te maken hebben met het thema ‘Kom Spinnenkoppen'. Drie keer raden waar we de jongens konden vinden… Juist in het net!
 
Als je verder door het museum loopt, kom je in De Fabriek. Daar staan alle machines/weefgetouwen, maar is er ook ruimte waar de kinderen lekker zelf aan de slag kunnen om iets te maken met de verschillende materialen.

 
Tijdens de nieuwe tentoonstelling en festival ‘Kom Spinnenkoppen’ kun je elke dag, dus ook buiten de schoolvakanties, creatief aan het werk. Wat dacht je van schimmels bekijken onder de microscoop, een schepnet maken, een kledinghanger pimpen en nog veel meer.
 
Het idee achter het familiemuseum is dat de kinderen altijd kunnen kiezen uit de vele activiteiten die aangeboden worden. Het thema ‘Kom Spinnenkoppen’ is tot 12 februari 2017 in het familiemuseum TwentseWelle te beleven en te zien. Daarna is er weer een ander thema waar de activiteiten voor de kinderen op wordt aangepast.

 

Wat ontzettend gaaf dat we zo’n mooi familiemuseum in Twente hebben. En het leuke is dat er altijd wat te beleven en te zien is, ook buiten de schoolvakanties. Een aanrader om met de kinderen naartoe te gaan, want je ontdekt iedere keer iets nieuws!
 
Na ons bezoek hebben wij gezellig in de stad een hapje gegeten bij één van de gezellige restaurants die in Enschede te vinden zijn.
 
Veel plezier!
 
Liefs,
Nicole en kids