Proefslapen bij Stravinsky in Hengelo

19 september 2016
Overnachten met de kinderen in een familiekamer, hoe leuk is dat!
Sinds medio juli heeft Stravinsky in Hengelo de deuren geopend van hun gloednieuwe Cityhotel incl. familiekamers. En het allerleukste was, dat wij de familiekamer mochten testen. Daar hadden de kids, en wij natuurlijk ook, wel zin in.

Met een tas vol knuffels, pyjama en toiletspullen stapten we in de auto. Eenmaal bij Stravinsky aangekomen, werden we hartelijk welkom geheten. Omdat er geen centrale receptie is, kun je je kamersleutel vinden aan het zgn. ‘sleutelbord’. In de bevestiging die we vooraf aan ons bezoek hadden ontvangen, stond een pincode. Met deze code konden we onze sleutel bemachtigen.

Ze hadden voor ons de familiekamer aan de achterzijde gereserveerd, zodat de kinderen niet te veel last van het terras zouden hebben. Fijn dat ze zo meedenken. Na de kamerinspectie door de kids, zijn wij alvast naar beneden gegaan, waar we een tafeltje hadden gereserveerd om gezellig samen een hapje te eten. De kinderen hadden een eigen sleutel, dus zij kwamen wat later. Best stoer zo’n eigen hotelkamer met eigen sleutel.

Eenmaal bij ons aan tafel aangeschoven, kregen we eerst wat huisregels van de kinderen. Hoezo rollen omgedraaid?
* de tussendeur tussen onze kamers moest dichtblijven
* als het bordje ‘do not disturb’ eraan hangt, mogen we dus niet storen (maar we mochten natuurlijk wel een welterusten kusje komen brengen)
* ze konden zichzelf wel redden (m.a.w. laat ons met rust :)

Nadat we ons eten hadden besteld, konden de kinderen nog even in het tegenover liggende speeltuintje spelen. We hadden precies het goede tafeltje uitgekozen, want zo konden wij ze goed in de gaten houden en ze ophalen toen het eten werd geserveerd. Wel zo prettig! Wist je trouwens dat ze een super leuke kinderkaart hebben? Een grappig boekje met lekkere kindergerechten, maar ook leuke opdrachtjes en kleurplaat om je aan tafel niet te vervelen.

Na het eten gingen broer en zus zelf naar boven om tanden te poetsen en gezellig samen het grote bed in te duiken. Omdat het toch een beetje een feest was, hebben ze samen nog even televisie gekeken. Want wees nou eerlijk; als je én een eigen hotelkamer hebt én een eigen televisie, dan moet je daar natuurlijk wel goed gebruik van maken. Nog even een welterusten kusje gebracht en papa en mama hebben samen nog een lekker drankje op het terras gedronken. Hoe fijn is dat! Wanneer de kids wat kleiner zijn, kun je zelfs nog een babyfoon meenemen, zodat je vanaf het terras ook nog een ‘oogje in het zeil’ kunt houden.Na een heerlijke nachtrust, hebben we ’s ochtends gezellig met elkaar in het restaurant ontbeten. Wil je liever een ontbijt op je kamer, dan kan dat natuurlijk ook.  
Al met al was het voor ons een zeer geslaagd ‘weekendje weg’. De kids willen zo een keer weer terug. 

Je verwacht het niet, een cityhotel met familiekamer midden in de stad, maar Stravinsky eten.drinken.slapen is écht een aanrader! Goede service, gastvrij en kinderen zijn echt welkom.

Liefs,
Nicole