Pasen is eieren schilderen, verstoppen en zoeken!

30 maart 2017
Lees hoe Sharita, moeder van 2 vrolijke meiden, haar Paasdagen beleefd!
Vraag je onze kinderen naar Pasen, dan denken ze aan eieren. Bij voorkeur die van chocola of gekookt, geschilderd en verstopt. Vraag je mij naar Pasen, dan denk ik aan een lang weekend en een lege agenda. Kinderen uit logeren, uitslapen, relaxed ontbijten, koffie, nog een koffie, koffie met wat lekkers, lunchen, een goed boek, een glas wijn, haard aan… sorry, ik dwaal af. Nee, even zonder gekheid. Pasen betekent voor mij oprecht een lekker lang weekend, zonder verplichtingen en vooral quality time met het gezin. 
 
Navraag bij familie en vrienden leert mij dat dit laatste favoriet is bij velen en dat nagenoeg iedereen een ‘zen’ Paasweekend ambieert. Ze schetsen mij echter de weerbarstige praktijk; kinderen die veel te vroeg wakker worden met maar één doel: eieren zoeken. Dit resulteert in het krampachtig afleiden van de kinderen (door moeder in haastig aangeschoten huispak) en het op stel en sprong de tuin in rennen om eieren te verstoppen (door vader met coupe zijwind). Hierna volgt een ontbijt inclusief al dan niet verse jus d’orange en croissants aan een (Boeren-)bont versierde tafel, onhandige Paastakken die het zicht belemmeren, uit de tuin opgedoken eieren die niet worden opgegeten en kinderen die van de gelegenheid gebruik maken om zo zoet mogelijk te ontbijten. Na het gezellige ontbijt vlucht de kroost richting iPad of televisie en volgt er in de middag nog altijd een minder harmonieus moment, wanneer duidelijk wordt dat de ouders een ‘lekkere wandeling’ voor het gezin in petto hebben. 
 
Met in het achterhoofd het bovenstaande scenario, heb ik de Paasei schildersetjes al in huis gehaald, een slimme meid is op de Paasdagen voorbereid. Bij ons staan er altijd bananenpannenkoekjes op het Paasontbijt menu; rijpe bananen, eieren en melk prakken/klutsen/mengen/bakken, verantwoord en favoriet hier in huis bij jong en oud. Dit alles aangevuld met chocolade, want het is tenslotte feest en de kleurrijke vondsten uit de tuin. De Paashaas smoothies zorgen dit jaar voor een vrolijk en gezellig gepimpte paaltafel. 
 
Last but not least gaan we lammetjes aaien bij een kinderboerderij of een mooie schaapskooi. En ’s avonds gaan we traditiegetrouw naar een knapperend paasvuur in de buurt.
 
Als we daar niet allemaal zen van worden, dan weet ik het niet meer. En dan mag van mij het voorjaar beginnen!
 
Fijne Paasdagen!
 
Sharita