Pink Yoghurt going nuts

5 juli 2017
Lieselot (4) plukt met haar moeder, foodblogster Kirsty, heerlijke frambozen bij Fruitboerderij 't Duvelshofke in Oldenzaal en maakt er een fris toetje van; Pink yoghurt going nuts!
Het fruitpluk seizoen is weer in volle gang. Er zijn niet veel plekken meer waar je 'wild' kan gaan plukken. Waar ik vroeger met mijn ouders en de hond altijd wandelde konden we bakjes vol plukken. Her en der zie je nog wel eens een verdwaalde bramenstruik en dan moet je geluk hebben dat je niet door een paar vogeltjes ergens in een hoekje uit wordt gelachen omdat je te laat bent.

Legaal fruit plukken kan bij een aantal kwekerijen in Twente. Super initiatief, zo kunnen de kids zien waar zo'n braam of framboos nou eigenlijk vandaan komt en hoe leuk het is om ze zelf te plukken en tussendoor af en toe te proeven. Je moet toch weten of ze wel rijp genoeg zijn om te plukken, niet?!Bij 't Duvelshofke in Oldenzaal maken ze er helemaal een kinderfeest van. Je kunt bij hun een ontdekkingstocht doen. Jij en je kind worden op pad gestuurd met een vragenlijst en een leeg bakje. Ik kan je al vast verklappen, niet alle vragen zijn makkelijk. Niet voor kids, niet voor papa's en mama's. Best een uitdaging, of voor sommige gewoonweg "euh, geen flauw idee". Eén antwoord kan ik je alvast wel verklappen, want dat kun je echt niet weten als je het niet aan iemand vraagt. En aan hemzelf vragen kun je doen.. maar echt een verstaanbaar antwoord ga je niet krijgen. Of je moet toevallig hondenfluisteraar zijn?

Op de vraag: hoe heet deze hond en wat voor ras is het? Is het eerste antwoord: Boelie. Het ras? Weet ik niet meer precies, maar wat een schatje. Laat het '-tje' maar achterwege qua grootte, maar wat een hoog aaibaarheidsgehalte. Het is in ieder geval een kruising tussen een labrador en een Sint-Bernard. Ja echt! En nog een ras, maar sorry die ben ik vergeten. Voor de hondenliefhebbers onder ons, alleen daarvoor kun je er al heen. 

Oké, los van de hond. Erg leuke plek om naar toe te gaan. Heel gastvrij en naast dat je zelf allerlei soorten fruit kan plukken is er ook een grote landwinkel. Ze hebben veel lekkere, zelfgemaakte producten en je vindt er ook veel leuke kado-artikelen. Alleen daarvoor kun je er al een keer naar toe rijden. Kopje koffie terwijl de kids in een speelhuisje of op trampoline spelen.De ontdekkingstocht is superleuk en je kunt je er wel een paar uurtjes mee vermaken. Voor slechts € 5,- per deelnemer mag je niet alleen dertien vragen beantwoorden, waarvan één een proefopdracht is (niet vervelend) maar je krijgt ook iets te drinken met wat lekkers erbij. Tijdens de ontdekkingstocht pluk je al het één en ander, maar je mag vervolgens het hele bakje vol plukken. Ik zeg, geen slechte deal!

Met de geplukte fruit op de achterbank rijden we naar huis. Na zo'n leuk uitje moeten we natuurlijk iets maken met die zelfgeplukte frambozen. Ik heb een lekker recept bedacht.

Voor de zoetekauw alvast een waarschuwing, dit is eerder aan de zure dan aan zoete kant. Mijn dochter van vier vertrekt geen spier, terwijl papa zijn dochter met een gefronst en verbaast gezicht aankijkt. Wie is hier nou de zoetekauw in huis ;-) Verkoelend, fris en fruitig toetje of tussendoortje met fruit dat je zelf hebt geplukt!Pink yoghurt going nuts


Ingrediënten:
500 gram Griekse Yoghurt
250 gram frambozen
4 eetlepels honing
12 muntblaadjes
35 gram pistache noten (fijn hakken)
35 gram chocolade vlokken (puur)

Wat te doen: Als eerste mag je 250 gram yoghurt mengen met fijn gesneden muntblaadjes en twee eetlepels honing. Dit mag als eerste in een bakblik bekleed met bakpapier. Daar bovenop mag je al vast één eetlepel fijn gehakte nootjes en één eetlepel vlokken verdelen. De andere 250 gram yoghurt mag in een beker van een staafmixer, samen met twee eetlepels honing en 100 gram frambozen.

Pureer dit tot een mooi glad mengsel en verdeel het over de eerste laag 'witte' yoghurt. Probeer met een vork of lepel de beide lagen iets door elkaar te mengen zodat je straks beide kleuren door elkaar ziet. Bovenop de yoghurt mag je de rest van de frambozen, vlokken en pistache noten verdelen. Het ziet er nu al als een plaatje uit! Het bakblik mag nu, minimaal 3 uur, de diepvries in.

Laat voor gebruik de 'frozen' yoghurt heel even op temperatuur komen zodat je het kan aansnijden. Wel gelijk opeten anders heb je in no-time 'gewone' yoghurt. Ben je niet van plan om de hele plak in één keer op te eten, snijd dan alles in hapklare brokken en verdeel ze over een aantal diepvrieszakjes en leg het terug in de diepvries. Lekker (makkelijk) voor na een warme schooldag of bbq. #Njoy

Kirsty (moeder van Lieselot van 4) heeft haar eigen website, vol met lekkere recepten. Nieuwsgierig? Kijk dan eens op Sophie's Food & Fun Club. Ook organiseert ze regelmatig leuke kinderworkshops dus houdt onze Uitagenda in de gaten! Tïp: de volgende workshop met als thema 'BBQ toetjes' is zaterdag 15 juli.

Tip: zondag 16 juli is er bij 't Duvelshofke een open dag!