Te gekke muziekles gevonden!

15 februari 2016
Lees het verhaal van gastblogster Sharita over haar zoektocht naar een muziekles in Twente voor haar kinderen. 
Al geruime tijd promoot ik het beoefenen van een muziekinstrument bij onze kinderen. Na stelselmatig weigeren van de dames, besloot ik onlangs mij toch maar eens te oriënteren. Er zijn namelijk zo veel leuke adresjes voor muziekles in Twente!

Al surfend kwam ik via Kidsproof Twente bij Kaliber Kunstenschool terecht en vond daar ‘Proefrondje muziek’ wat voor ons het beste paste. In 15 lessen komen diverse instrumenten aan bod en krijgen kinderen muzikale basisvorming waarmee ze een goede keuze kunnen maken voor het vervolg. Na mijn betoog op denkbeeldige zeepkist dat dit de ideale manier was om uit te vinden welk instrument het zou gaan worden, besloten de dames te berusten in hun lot en het een kans te geven. Weliswaar in 2 verschillende groepen, vanwege het leeftijdverschil, maar dat mocht de pret (die van mij welteverstaan) niet drukken. Met de oudste toog ik naar Enschede voor een vrijblijvende ‘inloop-les’, waar zij samen met 3 andere meiden haar eerste kennismaking met muzieknoten, de piano en de harp had. Een sympathieke leraar trok de piano uit elkaar om aan te tonen dat het een snaar instrument is en alle dames zongen aan het eind van de les vrolijk het liedje mee dat hij ze leerde om de verschillende noten uit elkaar te houden.

Enthousiast vertelde onze achtjarige tijdens het avondeten over haar 1ste muziekles om vervolgens af te sluiten met een grote ‘maar’: “Ik ga het toch niet doen, hoor, die 15 lessen met allerlei instrumenten. Ik weet al héél lang dat ik het liefst op pianoles ga.” Terwijl mijn man en ik ons pardoes verslikten in het eten, gleed de jongste telg van haar stoel, maakte een sliding op haar knieën langs de eettafel en gaf een solo op een luchtgitaar. Niet gehinderd door enige kennis of ervaring en zo zonder geluid, zag het er nog gelikt uit ook. Ook haar keuze was ‘al lang’ gemaakt, riep ze al rockend door de keuken.

Alhoewel dit alles ons als muziek in de oren klonk, ben ik benieuwd naar het daadwerkelijke vervolg. Hebben jullie handige tips om te zorgen dat ze niet alleen de les, maar ook het dagelijks oefenen thuis leuk blijven vinden?!

Wat er ook speelt in een gezin. Laat het vooral de kinderen zijn. En muziek natuurlijk ;).

Groeten,
Sharita