Verhuisplannen SweetyCakeShop brengt Vivian op nieuw concept!

12 juli 2017
Maandagmorgen 10:00 uur. Ik stap de vrolijke winkel van Vivian binnen. Het nieuwe pand aan de Beukweg in Hengelo is sinds medio mei de creatieve hotspot waar de SweetyCakeShop zich heeft gevestigd.
Vivian komt met een grote glimlach mijn kant op. Twee medewerkers zijn druk in de weer met het inpakken en verzendklaar maken van bestellingen als zij mij een rondleiding geeft door de nieuwe winkel. Een lange workshoptafel, stellingen vol producten, een ruime keuken, een inpakruimte voor de webshop en zelfs een speelhoek voor de kinderen. Wat is het mooi geworden!

Uit jasje gegroeid
Vivian begon in januari 2008 haar winkel met bakproducten gewoon vanuit haar huis aan de Achterhoekse Molenweg. Al snel groeide dit uit tot dé winkel in Twente waar je terecht kunt voor de nieuwste trends en technieken op het gebied van bakken en decoreren. Naast de verkoop van alle producten die je je maar kunt voorstellen op het gebied van bakken, worden ook workshops techniek gegeven. Via haar social media kanalen kun je deze inmiddels ook online volgen.

Het nieuwe pand

Webshop
Doordat ze twee jaar geleden naast de winkel ook een webshop begint gaat de focus van regionaal naar landelijk. 'We zorgen dat de aandacht blijft liggen bij het fijne klantencontact, het meedenken en de extra service. Of bijvoorbeeld een leuk cadeautje bij een online bestelling. Klanten waarderen dat en dit onderscheidt ons echt van de anderen’, aldus Vivian.

Als op een gegeven moment de dozen met webshopartikelen de workshoptafel domineren is het duidelijk dat ze uit haar jasje is gegroeid. Met meer dan 2.500 artikelen, live demonstraties op Facebook en ruim 5.000 leden op haar forum Sweetycakeclub (‘waar je als thuisbakker echt gewoon je vragen kunt stellen’), wordt het tijd om grootser te gaan denken.

Rechts het gedeelte met BizzyBee producten

Start BizzyBeeShop
Door de mogelijkheden in haar nieuwe pand, die vier keer zo groot is als de oude winkel én daarnaast nog eens 120m2 ruimte in de kelder heeft, borrelt het idee op om naast de SweetyCakeShop een nieuw creatief concept neer te zetten.

Eerst zocht ze aansluiting in het verlengde van haar huidige business zoals een snoep- of partywinkel. 'Maar ik word toch echt het meest enthousiast van de plannen om creatieve workshops aan kinderen en volwassenen te geven en producten daarvoor te verkopen die niet bij de gemiddelde hobbywinkel te krijgen zijn. Zoals Ducktape in de mooiste kleuren en patronen'. BizzyBeeShop is een geboren!

Kinderfeestjes
Wat bij de SweetyCakeShop niet haalbaar is o.a. door de lange baktijden is nu wel mogelijk: een kinderfeestje vieren bij BizzyBee! Natuurlijk kun je bij een kinderfeestje dan wel beginnen met één van die heerlijke, door Vivian gemaakte taarten.



Soorten kinderfeestje
'Door een zo breed mogelijk aanbod te maken zijn de feestjes geschikt voor zowel jongens als meiden. Zo kun je bij ons een handlettering doen, een krijtbord maken (vanaf 10 jaar), een schat-of sieradenkistje versieren met Ducktape, servies versieren of een etui met flock en stiften pimpen. Super leuk, toch?!' Natuurlijk is er ranja, popcorn en een cadeautje voor de jarige en kun je afsluiten met iets te eten. Ze heeft er een speciale categorie voor op haar website: BizzyBee Kinderfeestjes.

Deze zomervakantie worden er op woensdag en zaterdag leuke test-workshopmiddagen georganiseerd waar jouw kind ook bij kunt aansluiten. Wil je meer weten of je kind alvast aanmelden? De creatieve middagen staan nu online in de BizzyBee Knutselclub

Onze eerste middag deze zomervakantie is al gepland; mijn dochter en ik gaan als afsluiting van haar basisschooltijd een workshop krijtbord maken!

Aan het einde van het gesprek plakt Vivian de 'Kidsproof loves us'- sticker naast de voordeur. Want ja, BizzyBee is echt helemaal kidsproof!

Liefs Wencke

#kidsprooftip #zomervakantie #bizzybeeshop