Kidsproof blogTerug

Corona: 40 dingen die je buiten kunt doen met kids

13 maart
Wil je lekker naar buiten met de lentezon? Gelukkig zijn er voor kinderen een heleboel leuke dingen te doen die coronaproof zijn én waarbij je veilig afstand houdt van anderen. Rondom het huis, in de tuin óf op een rustig plekje in stad of natuur. Lees hieronder onze tips!
1. Kies de favoriete buitenspellen van je kind en maak buiten op een veldje of pleintje een leuk spellenparcours.

2. Wij zijn altijd goed gemutst, dus: puntmuts op en naar een leuk kabouterpad in de buurt!

3. Selfiestorm! Samen op gekke plekken grappige selfies maken.

4. Cupcakes bakken en (met gepaste afstand) bij oudere buurtbewoners afgeven om ze een hart onder de riem te steken.

5. Het voorjaar ervaren; duik het bos in en zoek samen naar de eerste knopjes in de bomen.

6. Bezoek een leuk bos in de buurt en doe daar zo’n leuke buitenspeurtocht.7. Haal plantjes, een kinderschepje en kinderhandschoentjes bij het tuincentrum en fleur dan samen de tuin op.

8. Maak een mooie hut in het bos om de hoek.

9. Heb je al eens een blotevoetenpad gedaan? Zo leuk om samen te doen!

10. Lekkere koekjes maken en afgeven bij (de balie van) een verzorgingshuis (met gepaste afstand ;).

11. Zet een (foto)speurtocht door je straat uit en laat de kinderen zoeken welke foto bij welk huisnummer hoort, plezier voor alle buurtkinderen.

12. Uitwaaien langs het strand of bij de speelvijver en dan achter het huis met warme chocomelk weer warm worden.

13. Ga samen lekkere broodjes beleggen en lunchen aan de keukentafel, altijd fijn voor een goed gesprek (en wat lijken ze dan ineens groot!). 

14. Zet een parcours uit in de tuin, pak een bal en leg het parcours af. Wie kan dit het snelst?

15. Naar de boekwinkel om een fijn boek uit te zoeken en dan elke dag een leesuurtje inlassen. Wij hebben een leuke kinderboeken top 5 samengesteld.16. Speel restaurantje. Hamster de voorraadkast van mama leeg, knutsel een menukaart en daarna samen koken en smullen!

17. Zoek een leuke kriebelbeestjeskaart en ga in de tuin, op zoek naar de gekste kriebelbeestjes.

18. Ontdek je stad. Pak de kaart van je stad en prik blind een hotspot. Spring op de fiets en ontdek welk leuk speeltuintje of sportveldje daar ligt.

19. Download een speurkaart van bijv. Staatsbosbeheer en ga het bos of dichtstbijzijnde park in om te speuren naar sporen, plantjes en beestjes.

20. Eindelijk tijd voor de playground in de buurt. Bal mee en op naar dat leuke voetbal-, basketbal- of tennisveldje in de buurt waar je gewoon gratis naartoe kunt! Wel op gepaste afstand van de andere kinderen blijven natuurlijk ;-)

21. OudHollandse klassiekers. Tijd om buiten te spelen en de spelletjes te doen die je ouders vroeger deden. Ken jij ze nog?

22. Dromen zijn geen bedrog: lig eens samen op je rug en staar naar de wolken. Wat zie jij?

23. Schatten gezocht! Ga naar buiten met een kistje en verzamel de mooiste natuurschatten.

24. In veel steden is er een recyclingperron. Gooi je grofvuil weg en bezoek het infocentrum, zo leer je je kind(eren) gelijk wat er eigenlijk met ons afval gebeurt.

25. Breng een bezoekje aan de online bibliotheek, download een paar mooie boeken en kies een fijn leeshoekje.26. Heel leuk en nu heel effectief: zwaai of knipoog onderweg naar iedereen die je tegenkomt. Gegarandeerd dat je veel leuke en grappige reacties krijgt.

27. Bloemen plukken: pluk de mooiste bloemetjes uit je tuin of het veld en zet die in een vaasje bij een lief iemand voor de deur.

28. Maak eens ‘s avonds als het donker is samen een wandeling in de buurt. Dan is het lekker rustig en ontdek je ineens hele andere dingen.

29. Ga al wandelend of fietsend langs leuke plekjes in de stad of de natuur en maak een mooie fotoreportage.

30. Even lekker buiten spelen bij die leuke speeltuin, kies er eens één in een andere buurt, voor je kleine kinderen is dat een nieuwe wereld! Of maak er een heuse speeltuinentocht van: op de fiets langs al die leuke speeltuintjes!

31. Pak je favoriete buitenspeelgoed uit de kast en ga samen met je broertje of zusje een wedstrijdje doen.

32. Samen op de fiets langs de kinderboerderij, leuk om bij elk dier te raden hoe íe heet.

33. Ga naar buiten, zoek de mooiste stenen en beschilder ze daarna met ‘glow in the dark verf’. Is heel gaaf voor op het nachtkastje (nachtlampje) en een leuk cadeautje voor opa en oma!

34. Wist je dat je met de Tuinvogel-app van de Vogelbescherming heel handig tuinvogels kunt spotten?35. Auto volladen en hup, door de wasstraat! ;)

36. Heb je een trampoline achter het huis? Heerlijk om even alle energie eruit te springen!

37. Trek je jas aan, kies een rustig plekje in de tuin en ontspan even lekker met een leesboek.

38. Zoek samen al het speelgoed uit en kies welk speelgoed er naar andere kinderen kan die het harder nodig hebben. In veel steden is er een weggeefwinkel of speelgoedbank. Daar kunnen mensen die wat ondersteuning kunnen gebruiken gratis spullen, kleding en speelgoed uitkiezen.

39. Zelf ijsjes maken en die in de tuin of op het balkon in het voorjaarszonnetje opeten, doe net alsof je op een terras zit ;-).

40. Gewoon de hond nog een keer uitlaten, en als je die niet hebt, die van de buren!


Veel buitenspeelplezier!

Blijf je toch liever binnen? We hebben ook 50 tips verzameld die je thuis kunt doen met de kids!