Dagje 'De Flierefluiter'

27 augustus 2018
Na haar reis naar Oostenrijk en Italië is Elke met haar gezin een aantal dagjes weg geweest. Waaronder een dagje naar De Flierefluiter in Raalte. Hoe onwijs Kidsproof het daar is lees je hier!
Dagje uit bij de Flierefluiter

De zomervakantie is bijna ten einde. Manlief is weer aan de slag gegaan na een flink aantal vrije dagen. De afgelopen periode is voorbij gevlogen. Dik 2 weken –voor het eerst met z’n vijven - zijn we weg geweest en hebben we Oostenrijk & Italië bewonderd. De bergen van Fiss (gevuld met #kidsproof speelplekken) waren prachtig en ook de omgeving bij het meer van Lugano was zeer de moeite waard. We terugkijken op twee hele ontspannen weken.

Dagjes weg

Naast onze reis naar Oostenrijk en Italië zijn we ook een aantal dagjes uit geweest. De Julianatoren stond al lang op onze ‘to do list’. Op een snikhete dag hebben we ons daar opperbest vermaakt. Als verrassing gingen we afgelopen week (met gratis kaarten, hoe fijn!) ook nog naar Wildlands. Mede door de fantastische indoorspeeltuin Animazia & de 4D-testride door het poolgebied met de Arctic 1 was het een prachtige ervaring!

Vorige week deden we nog één laatste uitje tijdens onze vakantie. We gingen met z’n allen naar de Flierefluiter. Fien had deze speelplek al eerder bezocht. Met haar klas is ze daar op schoolreisje geweest. Ze kwam terug met enorm enthousiaste verhalen: spelen, zwemmen, dieren kijken… het kan daar allemaal.

Omdat Juul ook mee ging deze keer waren we wel ‘aan slaapjes gebonden’. In Oostenrijk heeft Juul regelmatig in de buggy geslapen of konden we haar slaapje wat uitstellen. Een volle buik is dan wel een voorwaarde ;-) Dus gewapend met fruit, koekjes & de fles reden we naar de Flierefluiter. De boterham met jam was op het aanrecht blijven liggen bleek later.

De Flierefluiter

Bij de Flierefluiter aangekomen troffen we gelijk dorpsgenoten. Ook zij waren door hun kinderen (dat schoolreisje he?) naar Raalte gelokt. We maakten een rondje over het terrein met de meiden. Juul vond de dieren prachtig. Als haar wagen voor het hok van het dier werd gezet (kip, geit of konijn) knoopte ze gelijk een praatje aan. Oh ah, da, da, di, deuuu, euuhh… papa! Het teken om haar weer een hokje verder te zetten.Fien nam Jet op sleeptouw langs alle glijbanen en speeltoestellen. Al vrij snel wilden de dames binnen spelen. Jammer, het was zulk mooi weer… We bestelden (tegen zeer fijne prijzen!) een kopje koffie, ranja en wat lekkers en zagen op de kaart zelfs een boterham met jam staan. In de binnenspeeltuin was er voldoende plek. We kozen een tafel naast de ‘babybak’. Fien en Jet hadden snel de weg naar boven gevonden en kwamen een paar keer terug voor wat ranja. Spelen maakt dorstig. Juul had haar eerste ervaring in de ‘babybak’ en vond het prachtig.

Stiekem haalden we uit de ballenbak drie ballen voor haar die ze de ‘babybak’ doorrolde. Madam kroop er in een opperbest humeur achteraan. Wat een genot: drie spelende kinderen zodat wij in alle rust koffie konden drinken. Toen we na enige tijd een bekende geur uit de ‘babybak’ roken was het tijd om weer in actie te komen. Juul moest verschoond worden. Bij de Flierefluiter is volop gelegenheid hiervoor. Zowel bij het toilet als in de binnenruimte zelf zijn een aantal verschoonplekken, super handig!

Met Juul weer in de wagen maakte ik nog een rondje over het terrein. De skelterbaan, het doolhof en het zwembad hadden we nog niet bezocht. En ook aan de knuffelschuur waren we voorbij gelopen. De meiden wilden amper mee naar buiten. Toen ik met ze de trap op liep om nog een keer te glijden begreep ik pas waarom. Wat een enorm grote speelzolder! Zittend in het restaurant hadden we slechts een klein gedeelte gezien. De gehele bovenverdieping was ook nog ingericht als speelplek. Erg gaaf!Na even aandringen gingen de meiden weer mee naar buiten. Fien wilde Jet graag de knuffelschuur laten zien. Binnen aangekomen kregen ze van de medewerkster een bak met daarin een cavia. Deze cavia mocht (in de bak) geaaid worden. Na afloop werden keurig netjes de handen gewassen en gingen we naar het doolhof. Terwijl Niek, Fien en Jet op zoek gingen naar de uitkijktoren hadden Juul en ik een goed gesprek met de paarden & ezels in de wei. Een van de ezels kwam luid balkend het hok uit. Deze vriendelijke (maar zeer luide) begroeting viel bij Juul niet zo in goede aarde. Gelukkig kwamen op dat moment de meiden en Niek weer uit het doolhof en liepen we verder. Ver weg van de ezel.

Juul begon inmiddels wat moe te worden en was toe aan een boterham. En omdat ‘onze boterham’ thuis was blijven liggen, besloten we er eentje te halen. Onder luid gesmak werd deze rijkelijk belegde boterham met jam opgegeten door Juul: goedgekeurd dus! De meiden zaten aan een dikke ijsco. Jet en Fien hadden een speciale ijsbeker mét cadeautje en ook de beker mocht mee naar huis.

Helaas te vroeg (slaapjestijd) reden we weer naar Rossum. Wat een superleuke speelplek voor onze (jonge) kinderen. Ruim opgezet, schoon, veel variatie én een fijn geprijsde menukaart. Met ook nog de mogelijkheid om een frisse duik te nemen. En heel overzichtelijk; fijn voor juffen tijdens schoolreisjes.
Groetjes Elke


Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.