Douwe Dabbert op het Everloo

9 november 2020
Het Everloo heeft een nieuwe wandelroute voor kinderen opgezet. Je kunt er op pad met een knapzak en onderweg kom je allerlei vreemde dieren tegen, die eigenlijk niet in het bos thuishoren. Blogster Elke probeerde de route uit met haar gezin.
Wandelroute Douwe Dabbert
Al jaren komen we op het Everloo met onze meiden. In het bos spelen we graag verstoppertje tussen de bomen en bergen bladeren. Of we wandelen naar de Veldplas om te picknicken of in de winter te schaatsen. Ook al jaren mijmeren we over wat wij zouden doen met het prachtige gebied als we bakken vol geld zouden hebben en het Everloo in onze handen zou komen. Een belevingspad staat hoog op ons wensenlijstje...

Toen we op Social Media de aankondiging zagen van een speurtocht bij het Everloo, waren we dan ook gelijk enthousiast! Eindelijk was er iets extra’s te beleven voor kinderen op het prachtige Roderveld. Dat moesten we gaan uitproberen natuurlijk!

Zondagmorgen stonden we als eerste spoorzoekers voor de tocht met Douwe Dabbert op het Everloo. Het vuur knetterde al gezellig in de vuurkorven op het terrein. Vanachter een stapel knapzakken werden we welkom geheten door Ton. Hij vertelde ons kort wat de bedoeling was en gewapend met onze eigen knapzak, een routeboekje en wat lekkers liepen we het bos in. Op zoek naar … allemaal vreemde dieren. Dieren die niet thuishoren in het bos op het Everloo.Onderweg zagen we apen, een heuse krokodil en liepen we door het dinobos. We moesten vragen beantwoorden, opdrachten uitvoeren en genoten ondertussen van de zon en de dauw op de spinnenwebben. Onderweg kwamen we veel wandelaars en sportievelingen tegen. Maar andere spoorzoekers zagen we amper. Doordat je moet reserveren en per tijdvak vertrekt, kun je heerlijk rustig de route lopen.De route gaat door (voor ons) bekend en onbekend terrein. Het grootste gedeelte van de route is met de loopfiets heel goed te doen. Gelukkig maar, want we zijn zeker 2 uur onderweg. Lopend was het voor onze jongste misschien wel te ver geweest. We zijn op hele mooie plekken geweest; door het bos, langs vennetjes en langs weides. De natuur was prachtig! De route in het boekje stond heel duidelijk beschreven, fout lopen was er niet bij.Bij terugkomst moesten we het zakje met magisch zand uit onze knapzak halen. Het zand in dit zakje kon gezeefd worden. De diamanten die we vonden, konden worden ingeleverd voor warme chocolademelk en marshmallows. Zittend aan de picknicktafel (terwijl de meiden hun marshmallows roosterden) droomden we weer weg... Als we toch eens miljoenen zouden winnen, dan zouden we grootse plannen met het Everloo en Roderveld hebben. Tot die tijd testen we graag de leuke initiatieven van de huidige eigenaren.

Groetjes Elke

Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.

Tip: meer leuke boswandelingen hebben wij voor jullie verzameld in een andere blog >>lees deze hier!

Meer info over deze leuke wandeltocht vind je hier:
Naar de website