Op pad met een rugtas van Studio LiVe

28 juli 2020
Yes! De zomervakantie van blogster Elke is begonnen. Heerlijk, lekkere lange vrije dagen zónder wekker. Zonder broodtrommels die gevuld moeten worden. Zonder sportclubjes, zonder verplichten. Alleen maar dagen om uit te rusten, te chillen, avonturen te beleven en nieuwe uitjes te ontdekken.
Het escapespeurtocht testteam
Onze zomervakantie begon wat dat betreft goed. We mochten op pad als testteam. Met mijn meiden mocht ik de nieuwe escapespeurtocht van Studio LiVe proberen. Toen twee weken geleden deze vraag van Linda binnenkwam, waren Fien en Jet gelijk enthousiast. En ikzelf ook.

De eerste zaterdag in de vakantie meldden we ons in de nieuwe (en superleuke!) winkel van Linda en Marijke in Weerselo. We werden hartelijk welkom geheten en op tafel stond de rugtas voor de escapespeurtocht al klaar. We kregen een korte uitleg en met een gevulde tas, een routekaart, een opdrachtenboekje en blad voor alle antwoorden gingen we op pad. Jet had de routekaart vast en Fien las de opdrachten die we onderweg moesten uitvoeren. Als ouder had ik zelf de ‘ingevulde versie’ tot mijn beschikking. Handig, want de tips die erin stonden hadden we best af en toe nodig om de opdrachten uit te kunnen voeren of om te weten of we op de goede weg waren. De route leidde ons door een mooi stukje Weerselo; het Stift.Onderweg moesten we uitbeelden, cijfers zoeken, puzzelen, codes kraken en vooral erg goed opletten op alle aanwijzingen die we tegenkwamen. De opdrachten in de rugtas waren afwisselend en werden door Fien en Jet fanatiek uitgevoerd. Vooral de opdracht bij de begraafplaats op het Stift vonden de meiden erg spannend. Na deze opdracht namen we even een momentje om van de mooie omgeving te genieten. De lekkernij uit de tas viel in de smaak 😉Als testteam zijn we 2,5 uur op pad geweest en we hebben ons geen moment verveeld. De opdrachten waren afwisselend en goed op niveau. De vier routekaarten die we onderweg moesten ‘vrijspelen’ waren duidelijk en wezen ons zonder problemen de weg. De drie tips die we onderweg gekregen hadden, leidden ons naar het eindpunt. Op dat plekje moesten we onze laatste code invoeren in het cijferslot en... toen ook het laatste kistje zich opende, wachtte ons een hele fijne beloning!

Wat ons betreft is de escapespeurtocht goedgekeurd! We hebben een hele leuke ochtend gehad samen. De escapespeurtocht is ook zeer geschikt om met een aantal vriendinnetjes (kinderfeestje) of met je gezin te wandelen.

Groetjes Elke

Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.