Goed voorbereid op vakantie

22 maart 2019
De zomervakantie is voor de meesten van ons de fijnste gezinsperiode van het jaar. Zodra je terug bent, denk je alweer na over de volgende vakantie. Waar ga je naartoe, hoe ga je er naartoe en - niet geheel onbelangrijk - wat neem je mee?

Iedereen heeft wel een lijstje met spullen die absoluut niet vergeten mogen worden. Op dat lijstje staan de standaard items; paspoorten, kleding, toilettas, knuffels, speelgoed en natuurlijk een pot pindakaas ;-)

 

Iets dat eigenlijk niet van het lijstje mag ontbreken als je jonge kinderen hebt, is een SOS-armbandje. Dit bandje, voorzien van het telefoonnummer van een van de ouders en eventueel de naam van het kind, is niet alleen functioneel; je kind maakt er ook nog eens enorm de blits mee, zeker nu het assortiment zo uitgebreid is!

Een aantal jaren geleden, onze kinderen waren 3 en 5, ontdekte ik de siliconen bandjes, die je zeer eenvoudig online kon bestellen. Ze vonden het allebei leuk om te dragen en ik vond het een veilig idee dat ik bereikbaar was als ik een van de kinderen onverhoopt uit het oog zou verliezen. Vlak voor de afgelopen zomervakantie kwam ik erachter dat deze bandjes niet meer pasten, ondanks dat ze er nog heel goed uitzagen. Ik was er erg tevreden over en bestelde nieuwe, wederom via Id4all. In de webshop zag ik dat het assortiment was aangevuld met nieuwe kleurtjes én met een ander soort bandje, van een waterafstotend materiaal en een aluminium plaatje met gravure. Omdat ik naar beide benieuwd was, besloot ik er van allebei 1 te bestellen. We probeerden ze uit tijdens onze vakantie in Frankrijk.

 

De kinderen vonden de nieuwe ‘trendy’ bandjes stoerder, maar waren het er allebei over eens dat de siliconen bandjes wat prettiger om de pols zaten. Logisch, want het materiaal is zachter en ze zijn het dragen van een armbandjes eigenlijk helemaal niet gewend. Ondanks dat droegen ze ze allebei met veel plezier. Tijdens het slapen, het douchen en het zwemmen; op de camping, in de auto en op het strand. Gelukkig zijn we de kinderen niet kwijt geraakt op vakantie en waren de bandjes niet nodig. Zij waren er blij mee en ik vond het een veilig idee. 


Helaas heb ik de siliconen bandjes iets te klein besteld en moet ik dit jaar nieuwe aanschaffen. Want ook al zijn ze weer een jaartje ouder, je weet nooit wat er gebeurt op vakantie. De kinderen zullen het niet erg vinden, want er komen binnenkort weer nieuwe kleurtjes in het assortiment!Ook nieuw zijn de aluminium ID-tags, die je aan de schoenveters kan bevestigen. Super handig voor bijvoorbeeld een stedentripje.

Alle items zijn eenvoudig te bestellen via https://id4all.eu/.