Herfst traktatie

19 september 2019
De verjaardag van de kleine meid van blogster Kirsty komt er aan. Wat moet er allemaal gebeuren en wat gaan ze doen? Er 'moet' een feestje komen, trakteren op school en de familie kan wat lekkers bij de koffie ook wel waarderen.
Zo creatief als ik kan zijn, zo lastig vind ik het soms ook. Het kinderfeestje was toch best snel bedacht en geregeld. Het feest der feeën, welk meisje wordt daar nou niet blij van?! Ons meisje ziet al dat roze en feeën glitter gebeuren helemaal zitten. En wij de glitters nu nog steeds; op de bank, de eetkamer stoelen en onze kleren. 

Een fototaartje voor de opa's en oma's was inmiddels ook in bestelling. Hoe leuk is het je eigen kleindochter op je eigen mini taartje te zien. Dochterlief was er ook van gecharmeerd, of alleen van het taartje zelf.

Dan blijft er nog één ding over, de schooltraktatie.

Mijn dochter, grote Jill fan, had cupcakes in haar hoofd. Met glazuur en parels enzo. Als je dan aankomt met eikels, tja dan kan ik mij indenken dat er enige desinteresse gaat ontstaan. Ze zijn niet roze, geen glazuur te bekennen en dus op het eerste oog gewoonweg saaaiii.

Maar op een mooi bord, met eigen gepimpte versieringen, chocolade met slagroom én als bonus ook nog eens een stroopwafel werd mijn idee toch best gewaardeerd. Of zou het er iets mee te maken hebben dat er een 'proefversie' op haar lag te wachten.

Voor het totaalplaatje kwamen we ook nog op het idee om een aantal echte kastanjes bij op het bord te leggen. Briljant plan gezien er op dit moment genoeg kastanjes voor het oprapen liggen. Dus hup jas aan, fiets mee, op zoek naar kastanjes.Voor deze traktatie heb je eigenlijk niet veel nodig:

- chocozoenen
- kleine stroopwafels
- cocktailprikkers

Extra leuk; een mooi bord, een paddenstoel, kastanjes en herfstblaadjes. Die laatste maak je zo: print een kleurplaat met bladeren op groen papier, uitknippen en verven met verschillende herfstkleurtjes. De bladeren prik je als eerste aan de cocktailprikker, dan de stroopwafel en als laatste de chocozoen. En kijk daar, je eikel is klaar.Fijne dag en geniet van de mooie herfstkleuren en geuren!

Kirsty (moeder van Lieselot) heeft haar eigen website, vol met lekkere recepten. Nieuwsgierig? Kijk dan eens op Sophie's Food & Fun Club. Ook organiseert ze regelmatig leuke kinderworkshops.