Inpakken & wegwezen!

12 juli 2018
Foodblogster Kirsty geeft je een paar fijne tips voor een zonnige picknick-date!
Volgende week is het al weer zo ver, zomervakantie! Zes weken lang geen school. Dacht mijn baas daar ook maar zo over :)

De opvang voor de vakantieperiode is gelukt! Vakantie boeken ook, wij blijven dit jaar in Nederland. Jij? Nu alleen nog hopen dat het mooie weer niet op is. Wat een top weken hebben we al gehad, heerlijk.

We hebben ons al aardig als vakantiegangers gedragen, zwemmen, bbq-en en picknicken.

Normaal ga je een rondje rijden of een flink stuk fietsen en dan picknicken, maar je kunt ook gelijk uit school naar het Prins Bernard Plantsoen fietsen en daar neerstrijken op een kleedje. Dikke wollen deken in ons geval, want wij hadden niet zo'n leuk-en-handig-opvouwbaar-meeneem-makkelijk-schoon-te-maken-kleed. Met een wollen kleed kun je nog wel lang nagenieten. Alle takjes, blaadjes en ongedierte blijven vrolijk hangen om meegenomen te worden naar huis.

De bakjes waar we het eten in mee hadden gebracht gingen wel leeg en schoon weer mee naar huis. We hadden een playdate met Manon (die ken je misschien van Studio Cake Smash) en dochter Madelief, de kinderen lekker spelen en de mama's bijkletsen. Maar eerst eten, goedgevulde wraps en groente met dip.



Groente met dip kun je eindeloos variëren: wortel, komkommer, paprika's en tomaatjes of ander lekkers. Een frisse dip erbij met: kwark (is dikker dan yoghurt), verse munt, rasp van de citroenschil, paprikapoeder, peper & zout. Ik heb de dip gepureerd met een staafmixer zodat de kids de groene blaadjes niet zouden ontdekken. Al spelend op het kleed, wordt er ongemerkt aardig wat groente weggewerkt.

De wraps gingen er ook goed in. Eén volgens het recept van mijn vijfjarige dochter: (volkoren) wrap met heksenkaas, salami en reepjes zoete punt paprika. Ook vriendinnetje Madelief was gelijk fan.

Uiteindelijk of eigenlijk per ongeluk werd mijn recept ook gepakt, geproefd en zelfs goedgekeurd door dochterlief: (volkoren) wrap met rauwe andijviesalade. Het klinkt wellicht niet gelijk lekker in de oren, maar ik beloof je het is het proberen waard. Maak een dressing van 1 eetlepel appelazijn en twee eetlepels yofresh. Meng dit door 200 gram rauwe andijvie, in stukjes gesneden appel en sinaasappel en 100 gram feta, fijn gebrokkeld.

Ben je niet zo van de wraps, maar wel dol op pastasalades? Check dan: mijn post hierover op mijn FB pagina. Super snel klaar en kan een dag van te voren al gemaakt worden.

Madelief wist ook nog een lekkere snack voor de volgende picknick-date. Bananenkoekjes, dat klinkt goed! De mama van Madelief is zo lief om het recept alvast te delen. Wat hebt je nodig: 1 rijpe banaan, 6 el grove havermout, 3 el gepofte rijst, 3 el gepofte gierst, 1 tl Ceylon kaneel, 2 tl kokos ter garnering.

"Ik gebruik lekker volle lepels :-) Prak de banaan grondig, als het lekker plakt schep je alle ingrediënten behalve de kokos door elkaar. Als alles goed aan elkaar plakt is het goed. Pak dan een volle eetlepel eruit en maakt er een koekje van op de bakplaat. Strooi er wat kokos over en bak alle koekjes circa 20-30 min op 200 graden. Hoeveel koekjes ligt aan de grootte natuurlijk. Ik maak meestal rond de 12-18 stuks. Ik vind ze warm het lekkerst, maar ze zijn ook prima in te vriezen. Handige heathy bite voor in de broodtrommel."



Ik weet nog niet wanneer we weer gaan picknicken, maar dit zijn ook lekkere ideeën om mee te nemen naar school of werk. Of voor onderweg naar de vakantiebestemming. Geniet van de dagen die komen gaan, lekker op vakantie of gezellig thuis? Overal kun je genieten van lekker eten en van elkaar.

Kirsty organiseert regelmatig leuke kinderworkshops. Hier vind je een overzicht van de aankomende kookworkshops? Voor meer informatie en inspiratie kun je ons ook volgen op Facebook & Instragram.

Veel kookplezier, groet Kirsty