De intekenlijst voor het kerstdiner hangt weer klaar!

11 december 2019
Foodblogster Kirsty geeft ons een lekker en toch simpel recept, waarmee je zoon of dochter gegarandeerd punten scoort bij het kerstdiner op school!

Bij een gezellige kerstviering horen lekkere hapjes. Zes tot tien hapjes per kind, het liefst gezond en geen dubbelingen. Dus is er ieder jaar weer de intekenlijst.

Goed systeem, maar je kunt nog zo creatief zijn, de vijf- en zesjarigen ga je niet positief verrassen met spectaculaire hapjes. Behalve als het een tof versierde muffin is,  muffins doen het altijd goed bij de kids. Wat verder hard gaat zijn de worstenbroodjes en de gehaktballetjes. Voor de rest, leuk bedacht maar bespaar je de moeite inzake 'verantwoord'. 

Wat ik persoonlijk heel leuk vind is om samen wat te bedenken en te maken. Dan kunnen ze met trots hun hapje meenemen en weet je dat er in ieder geval iets van wordt gegeten. Zelf gemaakt is zelf eten

Vorig jaar hadden we een gevulde wrap in kleine stukjes gesneden met een vrolijke kerstprikker erin. Het vullen van een wrap is super makkelijk, snel klaar en je kunt eindeloos variëren. Onze dochter is dol op de combi: roomkaas, salami en paprika. Kerrie-mayonaise, plakjes kipfilet en fijngesneden stukjes ananas doen het ook goed!

Hieronder een recept van een wrap met serranoham, basilicum en mango. 

Wrap serranoham met basilicum & mango

Wat heb je nodig:

  • 2 wraps
  • half bakje philadelphia naturel
  • halve mango
  • eetlepel water
  • 8 blaadjes basilicum
  • vers gemalen peper
  • 4 plakken serranoham
Wat moet er gebeuren:


Eerst het sausje: meng de philadelphia eerst met een eetlepel water, voeg daar fijn gesneden basilicum en kleine stukjes mango bij. Goed roeren, naar smaak fijn gemalen peper er door en eventueel iets zout. Maar de serranoham is ook al zoutig van smaak, dus niet te veel zout.

De wraps rollen beter als je ze eerst even opwarmt in een pan met anti-aanbaklaag, zonder boter of olie. In een paar minuutjes is de wrap al warm en je zult merken dat ze een stuk flexibeler zijn geworden.

Smeer de wrap voor tweederde in met de saus die je hebt gemaakt. Leg daar twee plakjes serranoham op en rollen maar. Nu zie je ook waarom je maar tweederde belegd, door het rollen schuift alles omhoog.

Strak rollen en daarna in stukjes snijden. Klaar om mee te nemen naar school.

Je houdt een halve mango over, maar die zou ik lekker opsmikkelen tijdens het maken van de hapjes en de philadelphia kan de dag erna op brood gesmeerd worden. Lekker met een plakje ham of kipfilet.

Óf je maakt vier wraps en je hebt zelf ook wat lekkers.

Gevuld eitje
Ben je niet van de wraps maar wel dol op een gevuld eitje. Vervang tijdens het maken van de vulling voor het eitje, een deel van het eigeel voor een deel filet american of meng door het eigeel niet alleen mayonaise maar ook een beetje mosterd en hamblokjes of geraspte kaas.


Voor de 'kleine' zoetekauw, zie mijn facebookpagina voor een leuke (en lekkere) kerstman!

Deel jouw idee, dan wordt het voor de niet kookliefhebbers een stukje makkelijker en leuker. 

Fijne viering en veel plezier met samen koken & vieren.

Groetjes Kirsty