Kerstsfeer opsnuiven op de kerstmarkt in Dusseldörf

8 december 2016
Wil je helemaal in de kerstmood komen? Neem dan een kijkje over de grens. In Duitsland maken ze zich niet druk om gekleurde pieten of wat de Sint u zal schenken. Nee, daar maken ze zich druk om geurende kraampjes en rijk verlichte winkelstraten. Dag Sinterklaasjes, hallo vonkelende kerstboom.
Kerstmarkt in Dusseldörf
Eind november toen onze lieve beste Sint nog druk was met de voorbereidingen voor pakjesavond, werden wij door vrienden uitgenodigd om mee te gaan naar Dusseldorf. Niet al te ver rijden, maar je waant je gelijk in een andere wereld. Overal kerstmarktjes, gezellige kersthuisjes met snuisterijen en eten. Ja...vooral veel eten!

Naast de bekende bratwurst, reibekuchen, apfelstrudel en crêpes verkochten ze er ook gepofte kastanjes. De heren hebben geprobeerd elkaar op te jutten, maar ze hebben deze specialiteit toch naast zich neergelegd.

Over specialiteiten gesproken, de kraam met crêpes maakte er echt een feestje van. Niet alleen mierzoete crêpes, maar ook hartige met sour cream en zalm. Zoals een flammenkuchen. Mijn favoriet! Flammenkuchen, heerlijk. Maar goed, crêpes.De kraam had wel dertig verschillende varianten crêpes, waarvan eentje mij vooral bij is gebleven. Voor mijn neus (ja, ik was aan het wachten op de eenvoudige versie, die met nutella) werd voor mijn buurman een crêpe met kinder bueno gemaakt. Niet met drie blokjes of zo, nee eerst een laag nutella en dan gewoon een hele reep kinder bueno in stukken gebroken. OMG! Vier keer dubbel gevouwen en ho ho ho, je sugar rush is daar.

Rondlopen in Dusseldorf is sowieso geen straf en ook buiten de kerstsferen om is het een mooie interessante stad. Het is shop till you drop, maar ook cultuursnuivers kunnen hun hart ophalen. Musea en mooie gebouwen in overvloed.

Bij de kade stond een super gaaf reuzenrad, als het donker wordt licht hij helemaal blauw op. De twee kleine muiters die mee waren, waren vol bewondering aan het kijken, maar er in? Nee, dat zagen ze niet zo zitten helaas. Ik ben normaal ook niet zo'n held met attracties, maar dit zag er relaxt en solide uit. Wel hoog, het mag met recht een reuzenrad heten. Misschien volgend jaar;-) Eerst moeten we nog over de draaimolenvrees heen zien te komen, de draaimolen wordt nog steeds vakkundig afgewezen door dochterlief.Nu ga ik eerst eens op zoek naar een recept voor flammenkuchen. Het schijnt heel makkelijk te zijn en ik vind ze oh zo lekker.. Flammenkuchen mit crème fraiche, speck und zwiebeln,  jammie! Het water loopt me al in de mond;-)

Fijne feestdagen, maak er een mooie en vooral gezellige tijd van!

Groetjes Kirsty

Kirsty heeft haar eigen website, vol met inspiratie over eten. Nieuwsgierig? Kijk dan eens op Sophie's Food & Fun Club. Ook organiseert ze regelmatig leuke workshops, zoals het 3-gangen kerstdiner op zaterdag 17 december!