Mama-blogster Kirsty

11 oktober 2016
Mama-blogster Kirsty van Sophie's Food & Fun club gaat maandelijks voor ons leuke blogs schrijven met lekkere recepten en alles wat met food en fun te maken heeft.

Mijn dag kan niet meer stuk!

De dag begon wat traag, moe en niet helemaal fit. Dat krijg je met een niet fitte kleuter die rondloopt. Daar mag je als ouders gewoon in mee. Hier in huis rouleren we altijd: eerst is onze dochter aan de beurt, daarna ben ik vaak de gelukkige en vervolgens mijn man. Herkenbaar? Ons wordt gezegd dat we er maar aan moeten wennen, alsof dat went, want nu dochterlief naar school gaat zijn we de komende jaren de pineut. Dat zijn nog eens vooruitzichten, ze moet nog 7 jaar. Vanmiddag maar eens wat extra vitamientjes inslaan en een hoestdrankje, zodat ons zeehondje misschien weer doorslaapt...

Onze meid is naar school, papa naar het werk en ik, ik mag de stad in. Ik heb een koffiedate met de dames van Kidsproof Twente. In augustus ben ik voor hun op pad geweest naar de Manderveense aardbei: aardbeien en frambozen plukken. Super leuk en lekker. Na vandaag gaat daar maandelijks een vervolg op komen. Elke maand een ander avontuur op het gebied van koken en alles wat daarbij komt kijken. Leuk, helemaal zin!


Na een lekker bakje cappuccino en een flinke schop onder mijn bips van de dames wink heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik binnengelopen bij één van de leukste winkels in Hengelo. Gelukkig wist mijn gesprekspartner van toen (bijna driekwart jaar geleden) zich mij en mijn ‘wens’ nog te herinneren. En nog mooier, zij delen mijn enthousiasme om mijn plan tot uitvoering te brengen.

Euforisch stap ik op de fiets naar huis, snel naar huis, want over een 20 minuten gaat de schoolbel. Fiets thuis neerzetten en lopend naar school, want dochterlief is vanochtend op haar eigen fietsje gegaan. Samen fietsen is nog een stadium te vroeg of liever gezegd levensgevaarlijk. Onregelmatige snelheid, stoppen niet omdat het moet maar omdat het kan. En alles, echt van alles, kan tot afleiding zorgen en resulteert in stilstaan. Een no go dus.

Maar goed, na 5 minuten met mijn hoofd in de wolken te hebben gelopen, kom ik tot de conclusie dat ik haar fietssleutel ben vergeten. Werkelijk! Dus ren je rot naar huis en fiets je een ongeluk naar school. Nog maar net bezweet en uitgeput aangekomen op school begint de avontuurlijke rit naar huis. Uitgebreid zwaaien naar iedereen die bij haar in de klas zit, stoppen wanneer zij dat wil en tenslotte...afstappen. Fiets op de standaard en uitgebreid de tijd nemen om de mooiste kastanjes te rapen. Ja, de herfst heeft weer zijn intrede gedaan!

Inmiddels zijn we een week later en ja de herfst is daar, het voelt zelfs als winter brrr.. De blijdschap is er nog steeds en meer dan dat. Binnenkort heb ik een afspraak in die toffe winkel om concrete afspraken te gaan maken voor mijn plannen om kookworkshops te geven aan kinderen. We hebben al drie data vastgelegd, houd de Uitagenda van Kidsproof Twente in de gaten en volg mijn Facebookpagina Sophie’s Food & Fun Club.


Eén ding is zeker, jullie gaan vaker van mij horen!

Een warme herfstgroet,

Kirsty