Midgetgolf in het donker bij Morskieft

16 juli 2019
Elke vierde het kinderfeestje van haar dochter Fien vast in het voren. Ze gingen naar de nieuwe blacklight midgetgolfbaan bij Morskieft in Reutum.

Hoewel het nog 2 maanden duurt voordat Fien jarig is, hebben we haar verjaardagsfeestje afgelopen zaterdag al gevierd. Een feestje met drie vriendinnetjes!

Eigenlijk hadden we buitenplannen; een speurtocht in het bos bij het Everloo en daarna zwemmen in de tuin bij een van de feestbeesten. Maar helaas waren de weersvoorspellingen ons niet zo gunstig gezind en besloten we als organiserende moeders geen risico te nemen. De speurtocht werd geannuleerd en op zoek naar een slechtweerprogramma kwamen we bij Morskieft in Reutum uit.

De speeltuin bij Morskieft is voor ons geen onbekende plek. Zowel binnen als buiten is er voor onze drie meiden volop gelegenheid om te spelen. Het fijne is dat je bij Morskieft met ieder weertype terecht kunt. Al een tijdje heeft Morskieft naast de speeltuin een aantal Escaperooms en sinds 1 juli kun je er ook midgetgolfen. Niet op een gewone baan, maar in het donker. Kunstenaar Chris Veldhof heeft ruim 200 m2 lichtgevende muurschilderingen mogen realiseren in de nieuwe blacklight midgetgolfbaan. 

Het arrangement Blacklight Midgetgolf (in combinatie met een patatje, een snack en wat drinken) sprak ons uitermate aan. Hier konden we ons met 13 meisjes wel een middag vermaken; bij goed & slecht weer. We besloten gauw te reserveren. Bij de reservering hadden we wel even hulp nodig. Het systeem werkte niet helemaal mee en we kregen onze drie groepjes niet ingeboekt. Na een belletje met een van de medewerkers was het opgelost en was alles in kannen en kruiken voor het feestje.

De meiden speelden eerst fijn in de speeltuin. De familieschommel en de trampolines (binnen) waren favoriet. Na een uurtje spelen verzamelden we de meiden en liepen we met het eerste groepje naar de midgetgolfbaan.

Gewapend met stick, balletje en keycord met kaartje voor de punten stapten we de zaal binnen. Wauw... wat een prachtig gezicht! Waar we ook keken; overal zagen we prachtige dierentekeningen in felgekleurde neontinten. De banen en holes waren verlicht. Maar ook de bal en de stick (en de outfits van de dames) kleurden super mee onder de blacklight.

Bij de eerste baan kregen we uitleg van een van de medewerkers. De meisjes stonden te trappelen van ongeduld. Ze waren helemaal klaar om hun knalroze (of blauwe of groene) balletje zo snel mogelijk in alle holes te slaan. Dat bleek nog een behoorlijke opgave. De banen waren niet alleen mooi verlicht, maar ook uitdagend genoeg voor een fanatieke middag midgetgolf. Vooral de baan waarbij je in het net moest mikken, de baan met de roze wokkel en de baan met looping waren favoriet bij de meiden.

Bijna 1,5 uur lang hebben we ons goed vermaakt met de 18(!) banen in de zaal. In het begin was het best druk in de ruimte (en lawaaierig). Later werd het rustiger en hadden we de baan bijna voor onszelf. Gelukkig maar, want we moesten haast maken. De patatjes stonden al op ons te wachten.

Tijdens het eten werden de punten vergeleken en opgeteld. De meiden waren hongerig en dorstig geworden van het golfen. De borden en flesjes waren in no time leeg. Na nog een kort rondje door de speeltuin moesten we helaas naar huis. Aan de enthousiaste verhalen in de auto te horen was het een geslaagde middag.

De blacklight midgetgolfbaan bij Morskieft is een aanrader voor een druilerige middag, maar ook met lekker weer is de kleurige zaal een goede plek om even af te koelen.

Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.