Moonsand maken: Korte DIY voor warme dagen

24 juli 2018
Ook in Twente is de vakantie begonnen! Met de tropisch warme dagen die op de planning staan volgen er gegarandeerd vele buitenspeelmomenten. Elke bedacht met haar meiden een nieuwe activiteit: Moonsand maken!
Yesss.. de zomervakantie is begonnen! Onze dames houden er ook van om buiten te spelen. Lekker spetteren in het zwembad, schommelen en kunstjes doen op de rekstok of springen op de trampoline. Onze veranda is dan hét plekje om even af te koelen, uit te rusten en het vochtgehalte op peil te brengen.

Afgelopen weekend bedachten we nog een andere leuke activiteit op de veranda; we gingen ‘moonsand’ maken. Het is geen klei, het is geen zand maar heeft wel van beide de kenmerken. Heel eenvoudig met bloem en olie te maken. Gegarandeerd voor uuuuuuuren speelplezier.

Wat heb je nodig?
- Bloem
- Babyolie of een andere olie
- Een grote bak om te roeren

Mijn voetenbadje (lees afwasbak) werd tevoorschijn gehaald en daarin gingen eerste 5 grote koffiemokken bloem. Bij deze bloem moesten we zo’n zelfde koffiemok olie toevoegen. We kozen voor olijfolie. Babyolie is ook een optie. Achteraf hadden onze meiden dat wellicht prettiger gevonden. De lucht van de olijfolie was volgens de dames niet zo heel fijn ;-)

Na flink roeren ontstond een kleiachtige witte (zand)massa. Met behulp van de kleivormen (en zandbakvormpjes) werden er de hele middag heerlijke taarten en pizza’s gebakken. Het moonsand bleef een nachtje buiten staan en was de volgende dag ook nog te gebruiken. Hoe fijn!


Wil je toch even echt afkoelen en een duik nemen in het water? Check dan de categorie Zwemmen & Strandjes!

Groetjes Elke


Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.