Online clubjes, lessen en downloads!

10 april 2020
Het ene na het andere leuke clubje in Twente heeft z'n deuren moeten sluiten. Ontzettend jammer, maar het zouden geen ondernemers zijn als ze hier geen creatieve oplossing voor zouden bedenken.

Challenges

Vanwege het feit dat de trainingen de komende periode niet doorgaan, start Skills2Score een heuse challenge! Elke dinsdag, donderdag & zaterdag komen zij met een nieuwe challenge op hun facebookpagina. Doe jij al mee?

Bij sportclub Voetjebal Almelo voor kinderen van 2 t/m 5 jaar leer je spelenderwijs voetballen. Omdat de lessen nu tijdelijk niet doorgaan zet Voetjebal lessen online via Youtube! Zo leuk om alsnog samen te kunnen oefenen tijdens het thuisblijven. En, je kunt je inschrijven voor de live lessen als dit allemaal voorbij is. Lekker sporten!

Sportbedrijf Almelo roept op om mee te doen aan de #CoronaFIT challenge! Gymdocent Jochem geeft het goede voorbeeld. Maak een toffe video van je oefening en deel hem op Facebook, Instagram of Twitter met #CoronaFIT.

Creatief

Het door corona gesloten Kreafeel brengt de creativiteit bij jou thuis! Via haar Facebookpagina plaatst ze elke dag een creative activiteit voor kinderen om thuis te kunnen doen.

Vervelen is niet nodig! Joliens Theaterhuis komt elke dag via haar Facebookpagina met een nieuwe anti-verveeltip!

Mascotte Chat van Ballorig speelparadijs deelt dagelijks via Facebook en Instagram een superleuke tip, waarmee je er toch nog Ballorige dagen van kunt maken.

Via de Facebookpagina van Wonderryck kun je leuke kleurplaten downloaden, uitprinten en inkleuren!

Wil je graag wat leren over de geschiedenis van Oldenzaal? Volg dan de Facebookpagina van Museum Het Palthe Huis.

Zin om wat lekkers te bakken thuis? De Kookzolder heeft speciaal voor alle kids die nu thuiszitten pakketten samengesteld compleet met alle ingrediënten, versiersels en een recept om bijvoorbeeld een paashaas te maken.

Big Insects komen deze zomer naar Vliegveld Twenthe! Om je alvast voor te bereiden, hebben ze speciaal voor de thuiszitters een toffe thuisopdracht!

Kaliber Kunstenschool heeft een creatieve opdracht voor je, die alles te maken heeft met de rode draad.

Theater Sonnevanck biedt nu de mogelijkheid om voorstellingen online te kijken.

Via de site van Moppies kun je superleuke kleurplaten downloaden, uitprinten en inkleuren.

Online lessen

Oyfo en Kaliber Kunstenschool bieden alle dans- en muzieklessen online aan.

Ook LEZ studio geeft online danslessen en workshops. Deze kan iedereen gewoon volgen.

Hou je van Yoga? Jorienosaurus heeft haar Youtube kanaal gevuld met filmpjes om thuis mee te kunnen doen!

Via de Facebookpagina van Sportvereniging H.G.V. kun je elke avond om 18.30 uur een sportieve les volgen.

Ook Glo Entertainment Live zet regelmatig leuke sportlessen online.

Sportaal spoort kinderen aan om thuis te sporten met het online lesprogramma Sjors stay@home!

Goede doelen

Speciaal voor ouderen die in isolatie zitten, zijn er inmiddels meerdere initiatieven opgestart. Trivium Meulenbelt Zorg heeft bijvoorbeeld een leuke kleurplaat die je kunt downloaden, uitprinten en inkleuren. Als je deze opstuurt, komen ze terecht bij de bewoners en cliënten. 

Postadres:
Afdeling PR & Communicatie
't Dijkhuis 1
7622 CM Borne 

Ook Koffie Club Oldenzaal heeft zo'n tof initiatief bedacht. Zij vragen iedereen een vrolijke tekening, kaartje met mooie tekst of aansprekend gedicht te maken. De Koffie Club gaat alles bezorgen bij de kwetsbare ouderen.

Brieven en tekeningen kunnen worden ingeleverd op:
Haverstraat 17
7573 GK Oldenzaal

#samensterk

Veel gemeenten hebben een speciaal platform ingericht voor het ondersteunen van de lokale ondernemers. Kijk bijvoorbeeld op www.enschedesamensterk.nl en www.hengelosamensterk.nl.  

Tips zijn welkom!

De komende tijd probeer ik deze blog regelmatig aan te vullen. Heb jij nog creatieve aanvullingen voor deze gave initiatieven? Mail ze naar twente@kidsproof.nl!

'Good goan!'
Liefs Lotte