Première Edward Scharenhand

6 augustus 2020
Lou en Mila gaan naar de première van Edward Scharenhand in Theater Sonnevanck. De emoties gaan alle kanten op bij de meiden!
Hoe gul is gul eigenlijk…?

Afgelopen zondag ging ik met de dames op pad. Mijn dochter Mila en haar vriendinnetje Lou zijn helemaal enthousiast, wij mogen namelijk naar de première van Edward Scharenhand in Theater Sonnevanck. Theater- en musicalminded als we zijn vertrekken we richting Enschede. 

De rode loper bij het theater ligt al uit en de meiden lopen er vol verwachting overheen. Bij binnenkomst mogen ze direct aan de slag, er staat namelijk een grote knutseltafel klaar waar ze hun eigen scharenhand maken. Superleuk om alvast in de stemming te komen!

De hand is gelukkig net op tijd af…de voorstelling gaat beginnen! We lopen snel het geweldig knusse theater binnen en voelen ons er gelijk thuis. Direct aan het begin van de voorstelling zitten Lou en Mila met open mond het verhaal te volgen, van gegiebel naar spanning op hun gezichtjes…

Het verhaal gaat over Edward. Edward heeft grote scharen in plaats van handen…maar een hart van goud. Waar de voorstelling met een grote lach begint, zitten we op het moment dat Edward tevoorschijn komt toch direct op het puntje van onze stoel. Mila en Lou kijken gespannen hoe dit verder gaat verlopen.

Tante Maria weet al snel met haar positieve instelling niet alleen alle inwoners van Gul, maar ook ons in haar hart te sluiten. Wat een geweldig mens! Maar of iedereen in het dorpje Gul zo “Gul” is…. En…is Edward wel zo eng als hij eruit ziet?

Wanneer ook Edward in ons hart gesloten is…draait ineens het verhaal om…Edward verscheurd het hele podium! Is Edward dan toch zo eng als hij eruit ziet….of is het dorpje Gul toch niet zo Gul als ze zelf denken…..

 

Het heeft ons in ieder geval wel aan het denken gezet! En wat helemaal knap is, de hele voorstelling wordt gedaan door maar 4 (!) acteurs. 

Wij gaan blij naar huis,… met onze eigen scharenhand van veren!

Lou (9), Mila (9) en Marloes (moeder van Mila)