Première voorstelling Ka-Blamm

10 oktober 2018
Ruzie maken met je beste vriend of vriendin. Als je jong bent, moet je nog zoveel leren. Het onderhouden van een vriendschap is echt veel moeilijker dan je denkt. Als iemand iets doet wat je niet aanstaat, kun je nog naar mama voor advies of een knuffel. Je moet echter ook leren je eigen boontjes te doppen. Dat is waar de voorstelling Ka-Blamm over gaat.
Foto's zijn gemaakt door Sanne Peper

Je kunt nog zo vaak naar mama gaan om te vertellen wat er nu weer is voorgevallen, op den duur moet je er toch echt zelf uit zien te komen. En juist dan ontstaan vaak de mooiste oplossingen en de hechtste vriendschappen.

De schrijfster van deze voorstelling heeft in haar jeugd 2 keer een kleurwedstrijd gewonnen. Dat is blijkbaar één van de aanleidingen geweest voor het schrijven van dit stuk. En dat heeft ze superleuk gedaan! De ruzies, die soms flink uit de hand lopen, zijn heel herkenbaar. Ook voor Yfke, die met me mee was. Ik vond het wel wat weg hebben van het kibbelen dat zij vaak doet met één van haar vriendinnetjes. Het ene moment zijn ze BFF’s en het volgende moment vinden ze elkaar de stomste van de wereld en hebben ze besloten nooooooooit meer met elkaar te spelen.

 

De voorstelling is vanaf vier jaar te bezoeken en die minimale leeftijd zou ik zeker aanhouden. Het maakt best wat indruk. Zelfs Yfke van 7 dacht af en toe dat ze elkaar echt pijn deden. Alle credits gaan dan ook naar de acteurs, die het zeer geloofwaardig overbrengen. We zaten helemaal vooraan in het knusse zaaltje, waardoor de acteurs af en toe bijna bij ons op schoot zaten en de verfspetters ons om de oren vlogen.


De première van de voorstelling die wij bezochten was in het Sonnevanck theater in Enschede, een heel knus theater, dat zeer geschikt is voor kindervoorstellingen. De acteurs kwamen naderhand – en na een douche – nog even in de ‘foyer’ en de twee jongens van de poster werden door Yfke herkend tussen het publiek.

De voorstelling reist nog verder het land door. Kijk in onze uitagenda waar hij in de regio Twente nog meer te zien is.

Liefs,
Lotte

Tip: Altijd op de hoogte blijven van de leukste Eropuit tips voor ouders en kids? Volg ons dan op Facebook en Twitter!