SNEAKPREVIEW: Speelbos 't Klauterwoud is vernieuwd en flink uitgebreid

13 september 2018
Wij hadden deze week de eer om als eerste het vernieuwde ’t Klauterwoud van Hof Espelo te bezoeken. Helaas zonder kinderen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Nieuwe natuurspeelplekken in 't Klauterwoud

A.s. zondag om 12:00 uur is de officiële opening waarbij alle kinderen welkom zijn om de nieuwe natuurspeelplekken uit te proberen. Wij zijn erg benieuwd wat de kleine ervaringsdeskundigen er zelf van zullen vinden, wij waren al super enthousiast.

Het viel ons op dat het eerste bestaande gedeelte van het speelbos er weer spik en span uitzag. Kapotte of versleten onderdelen zijn vervangen of weggehaald. Onze aandacht werd direct getrokken naar de boomstammen met koperen plaatjes, dat een muziekinstrument bleek te zijn. Kinderen kunnen met een tak of stok uit het bos op de bomen verschillende klanken laten horen. Dat moesten wij natuurlijk ook even uitproberen.Boomhut

Achter de metallofoon (zo bleek dit speeltoestel te heten) stond een prachtige boomhut die uitkijkt over het achtergelegen weiland waar de koeien rustig stonden te grazen. De kinderen kunnen hier niet anders dan opgaan in de natuur en hun spel.


Via het nieuwe slingertouw kunnen ze hun weg vervolgen om daarna hun schoenen uit te trekken voor een momentje ‘voelen’ op het kleine, maar fijne blotevoetenpad. Steentjes, hout en beukennotenschillen prikkelen hun zintuigen en geven de kinderen (en ouders) een leuke beleving.Help prinses Jorieke vinden!

Zondag 16 september is de heropening van het speelbos met een tocht door ’t Klauterwoud, op zoek naar prinses Jorieke. Prinses Jorieke is zoek geraakt in het speelbos. Haar prins moet een zoektocht vol hindernissen door het Klauterwoud afleggen om haar te kunnen redden. En daar kan hij best wat hulp bij gebruiken! Zullen de prins en de kinderen haar vinden?

Startpunt is bezoekerscentrum Hof Espelo, tussen Enschede en Hengelo (Weerseloseweg 259) en de entree is gratis. Het naastgelegen koetshuis is geopend voor een kopje koffie, thee of een glaasje limonade en een ijsje. Je mag verkleed komen, houd er rekening mee dat je vies kan worden... Voor kinderen vanaf ca 4 jaar. Het avontuur start om 12 uur, daarna kunnen kinderen de hele middag vrij spelen.


Dierenhol
Als de kinderen buiten uitgeraasd zijn, kunnen ze binnen nog even op zoek gaan naar de das in het nieuwe dierenhol, terwijl de ouders een kopje koffie of thee drinken.

Heel veel succes met het vinden van prinses Jorieke en veel klimplezier!

Liefs,
Wencke & Lotte 

Wist je dat je bij Hof Espelo ook je kinderfeestje kunt vieren? Kijk op onze website in de categorie Kinderfeestjes voor de mogelijkheden.