Sneakpreview: Speelbos Het Hulsbeek wordt vernieuwd!

9 juli 2018
De meiden van Elke stuitten bij toeval op de nieuwe speeltoestellen bij speelbos het Hulsbeek. Wat ze niet wisten is dat er nog veel meer gerealiseerd gaat worden. Zoals een heus boomklimpad en glijbanen op de heuvel!
Afgelopen zaterdag was het Hulsbeek ‘the place to be’ voor festivalliefhebbers. Helaas ging dat feestje aan onze neus voorbij. De dag erna togen we als burgerlijk gezinnetje alsnog richting het Hulsbeek. Een ochtendje zwemmen en spelen in het speelbos is hét ideale uitje voor ons momenteel. Onze auto kon nog koel en beschut weggezet worden. De wagen van Juul werd uitgeladen en volgepropt alle benodigdheden voor ons uitje. De haak aan Juuls wagen bleek wederom een ‘goede koop’. Wat een handig ding: meerdere tassen (en op andere dagen ook jassen) hangen we er moeiteloos aan. Onderin de wagen gooiden Fien en Jet nog hun bodyboard(je) en een bal. En Juul zat als een schattige prinses breed lachend in het midden van al deze zooi.

Toen we het terrein opreden zagen de meiden als eerste dat de kiosk nog gesloten was. De sproeiers in het peuterbad waren al wel in werking en een aantal jonge kinderen & hun ouders genoten in het zonnetje van het spetterende water. Onze meiden vonden zichzelf te groot voor dit gebied en stapten haastig langs het peuterbad richting het zand en ‘de zee’.Op een zonnige plekje parkeerden we de wagen van Juul, spreidden we een kleedje en gooiden de meiden hun kleding op een hoop. Ze renden richting het water, maar kwamen al gauw terug. Het water was nog wel een beetje koud. Gelukkig vermaakten ze zich in het zand ook goed. Jet showde haar gymnastische kunsten (de radslag en handstand) en Fien probeerde dit ook. Maar helaas… Fien heeft gelukkig andere talenten en had de lachers op haar hand met haar stuntelige valpartijen. Na een lesje ‘radslag’ van Jet namen de meiden hun bodyboard(je) mee het water in en namen alsnog een frisse duik.

Voor Juul had ik inmiddels het fruit geprakt en al etend genoten we van het uitzicht. Onze grote meiden waren naar de rode boei gezwommen en duikelden over het touw. Op de achtergrond zagen we de restanten van het festival van de vorige dag. De grote letters op het zand stonden er nog en ook de tentjes en podia waren nog niet opgeruimd.

Na een klein uurtje hadden de meiden het wel gezien in het water en besloten we nog even naar het speeltuintje te lopen. Konden we gelijk de houten palen die voor de speeltuin in het water stonden van dichterbij bekijken. Er waren een aantal kinderen aan het klimmen bij deze palen. Veel aandacht hadden onze meiden er niet voor. Enthousiast renden ze richting de speeltuin. Er stonden allemaal nieuwe speeltoestellen! Wat een verrassing.De dubbele kabelbaan werd als eerste uitgeprobeerd. Daarna was de beurt aan een bijzondere schommel (in een cirkel), een klim- en beweegtoestel, een grote wipwap en de vogelnestschommel. Onze aandacht ging naar het doek dat we zagen hangen in de speeltuin. De nieuw te realiseren speelplek stond erop afgebeeld. De speeltuin was maar een klein gedeelte van een prachtig stukje nieuw te realiseren speelplezier. Een heus boomklimpad zal ook worden gebouwd. Een beginnetje hiervan was netjes met linten afgezet. Ook de palen in het water horen bij deze activiteit.Op de site van het Hulsbeek konden we meer informatie vinden over deze speelplekken. We lazen dat er een groot speeltoestel op het strand en een uitdagend parcours over het water gemaakt gaat  worden. Een uitgangspunt van de nieuwe speeltoestellen is dat de kinderen samen kunnen spelen in een uitdagende en natuurlijke omgeving. Er wordt ook rekening met minder valide kinderen. Vandaar de grote brede schommel (tweezitter) in de speeltuin en de grote vogelnestschommel.

Naast een groot speeltoestel op het strand en een waterparcours komen er glijbanen op de heuvel. De vier genoemde locaties liggen in de omgeving van parkeerplaats 4 en strand 1. In het najaar kan er op alle vier de locaties gespeeld worden. Maar de speeltuin en een gedeelte van het waterparcours hebben we al kunnen testen.


De meiden waren er nog lang niet uitgespeeld, maar Juul verlangde naar haar bed. Rond 12:30 uur liepen we dus (helaas) weer richting de uitgang. Maar… we moesten wel beloven snel weer terug te komen! Klein gelukje; de kiosk ging net open en de gezellige ochtend kon worden afgesloten met een ijsje. Met een paar likjes van een waterijsje kreeg ook Juul nét genoeg energie om de autorit plezierig door te komen.


Met de vernieuwde speeltuin en het waterparcours én een nog te realiseren boomklimpad heeft het Hulsbeek nóg meer lokkertjes voor een gezellig en actief (mid)dagje uit. We komen gauw terug om de werkzaamheden op de voet te kunnen volgen. Een boomklimpad is aan onze klimgeiten óók wel besteed namelijk!


Groetjes Elke


Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.