Speeltuin 'Bie Heintje'

14 juni 2018
Achter Ootmarsum, alleen te bereiken via prachtige landweggetjes, ligt camping De Witte Berg. Bij deze camping kun je heerlijk spelen in de speeltuin met airtrampoline. Al een tijdje hebben ze ook een indoorspeeltuin. Elke ging op ontdekking en kwam erachter dat het bijbehorende eetcafé ‘Bie Heintje’ is vernieuwd.

Het is inmiddels een aantal weken geleden; mijn eerste werkweek na mijn enorm lange verlof. En echt, alle clichés zijn waar… Je zit er zo weer in. Zonder problemen draai ik als ‘vliegende keep’ de een na de andere groep en ben ik de rest van mijn tijd met van alles en nog wat bezig.

Omdat ik mijn verlofdagen toch nog niet hélemaal op had, plande ik een dag in mijn eerste werkweek. Mijn eerste werkweek had dus maar 2 dagen; een rustig begin na zes maanden niet werken. De grote meiden gingen die bewuste dag naar school en Juul bracht ik bij de opvang. De dag vloog voorbij en voor ik het wist was het 14:15 uur en stonden Fien & Jet al weer in de woonkamer.

Ze waren snel uit school gekomen, want ik had ze een middagje in de speeltuin beloofd. Na een natje en een droogje stapten we zonder gedoe (kinderwagen, maxicosi, luiertas etc etc) in de auto. Alleen ‘de knip’ ging mee. We reden richting Ootmarsum.

Achter Ootmarsum, alleen te bereiken via prachtige landweggetjes, ligt namelijk Vakantiepark De Witte Berg. Hier kun je heerlijk spelen in de speeltuin met air trampoline. Al een tijdje hebben ze ook een indoorspeeltuin. En ook het bijbehorende eetcafé ‘Bie Heintje’ is vernieuwd. Ik heb me laten vertellen dat je daar onmeunig lekkere Twentse Tapas kunt eten.

De meiden deden op de achterbank een poging om de speeltuin te raden. Toen ik achter Ootmarsum afsloeg waren ze hun oriëntatie kwijt. Ze waren wel gelijk onder de indruk van het prachtige glooiende landschap en de mooie weg waarop we reden. We zagen paarden en schapen onderweg. Het voelde bijna als ‘op vakantie gaan’. Bij de vlaggen van de camping reed ik de parkeerplaats op. We liepen om de eetgelegenheid naar de speeltuin.De meiden doken gelijk de indoorspeeltuin in. Het was er lekker koel en niet erg druk. Ik installeerde me op het terras met een goede kop koffie. Na een tijdje kwamen Fien en Jet naar buiten voor een drinkpauze. De sandalen werden onder de tafel geschopt en de airtrampoline werd uitgetest; zo’n trampoline blijft zwaar favoriet bij onze dames. Naast springen, rollen en dansen ze ook graag hierop. Maar ook de speel- en klimtoestellen in de buitenspeeltuin werden uitgeprobeerd en goedgekeurd (op een loszittend plankje na).

Om ons heen werd het steeds drukker. Campinggasten, maar ook fietsers zochten het ruime terras van ‘Bie Heintje’ op. Tot grote teleurstelling van mijn dames, bleven we niet eten. Wel hebben we alvast de kaart bestudeerd. Voor als we de volgende keer met papa en Juul terug komen om ook de Twentse Tapas uit te proberen. Een kaart met voor ieder wat wils.


Vermoeid en met zand tot in de bilspleet stapten we na een gezellige speelmiddag (uiteraard met ijsje) weer in de auto naar huis.

Tijdens de aardappelen met jus en groente vertelden de meiden honderduit over de speeltuin en trampoline. Zelfs de menukaart werd met papa besproken. Dat wordt dus … Tot ‘Bie Heintje’! Zodat ook papa het ultieme vakantiegevoel daar beleven kan.

Wel handig om te weten… De eetgelegenheid en de indoorspeeltuin zitten niet in één gebouw. Ze worden verbonden door een gezellig terras. De indoorspeeltuin heeft geen eigen horeca en/of zitgelegenheid.

Vaderdag: voor alle stoere vaders serveren ze zondag 17 juni 'Spies Hein XXL' en de 'Schnitzel Springendal XXL'!

Elke van BLOG by Elke is moeder van Fien, Jet & Juul en leerkracht op een basisschool.