In de vakantiestemming bij Bardot

18 juli 2019
Om alvast in de vakantiestemming te komen voor onze reis naar Frankrijk gingen we uit eten bij Bardot in Enschede. Dit restaurant is in april geopend en helemaal ingericht in Frans-mediterraanse sfeer met een aantal typisch Franse gerechten en een fantastische binnentuin!

Het pand waar voorheen Extrablatt zat, is omgetoverd tot een gezellig restaurant met prachtige muurschilderingen en een interieur dat Frans aandoet en toch modern is. Binnen is het best druk voor een dinsdagavond, gezellig!

Eigenaar Michiel Ruseler begeleidt ons naar een tafeltje achterin, dichtbij de kinderhoek. Iets waarvoor onze kinderen zich eigenlijk te oud voelen – vooral Ben (10) - maar wat ze stiekem toch nog wel leuk vinden. Jammer dat het weer het nog niet toelaat om buiten te zitten, de binnentuin ziet er ook erg gezellig uit. De kinderen kunnen zich nu eerst nog even vermaken met hun eigen ‘Bardotjesmenu’ op een kleur-/puzzelkaart, waar ze een setje Bardot kleurpotloodjes bij krijgen.

Terwijl de kinderen zich daarover ontfermen en uiteraard als eerste het toetje uitkiezen, checken wij de gerechten op de menukaart. Onze favoriete vakantiesnack staat er op…joepie! Een portie calamaris als voorgerecht is snel gekozen. Dan wordt het lastig, er staat zoveel lekkers op de kaart. De kinderen gaan, hoe kan het ook anders, voor Franse frietjes. Ik kies voor een typisch Frans gerecht, de coq au vin, Alexander gaat voor de ribeye.

Als de kinderen even later toch een kijkje nemen in de kinderhoek, zien we ze een tijdje niet terug. Ben is bezig een treinrails aan te leggen en Yfke maakt een lekker soepje voor ons klaar in de keuken.

Het eten is echt verrukkelijk! Halverwege ons hoofdgerecht komt eigenaar Michiel even langs om te vragen of alles naar wens is. Nou, óf alles naar wens is! De kinderen vermaken zich en het eten smaakt top. Wat wil je nog meer? Wij zijn helemaal in de vakantiestemming gekomen. Als ons dan ook nog verteld wordt dat ze binnenkort in de binnentuin een Jeu de Boules baan aan willen leggen, is het plaatje compleet. Wij hebben vorig jaar op zo’n gezellig Frans marktje een setje verroeste Jeu de Boules ballen op de kop getikt. Die gaat dit jaar dus weer mee op vakantie, dan zijn we goed voorbereid als we hier de volgende keer komen eten.Het knutseltoetje maakte het voor de kinderen helemaal af. Vanilleijs, slagroom én allerlei lekkere dingetjes om dit te versieren. Wat een feest!

Goede bediening, fijne ambiance, prettige gastheer, superlekker eten én de kinderen hebben zich geen moment verveeld…ik zeg: “à bientôt!” Ben zegt: “Als de jeu de boules baan er is, moeten we echt nog een keer terug, hoor!”

Oh ja...zelfs het toilet is helemaal in stijl!

Je kunt Bardot volgen op Facebook en op Instagram!