Aan de slag in MakerspaceTerug naar het overzicht

In de Makerspace van De Museumfabriek kun je zelf aan de slag met de leuke workshops!

Bij de Museumfabriek kijk je je ogen uit, maar vooral ga je aan de slag met alle doe-activiteiten in de Makerspace. 

Workshops door Studio Koosje (6-12 jaar)
Tijdens de workshops van Studio Koosje ga je steeds aan de slag met een sprookjesthema. De workshop begint met een korte introductie op het sprookje, waarna je aan de slag gaat met jouw kunstwerk. 

Workshop ‘In de Nacht’
Hoe kan je met geluiden een verhaal versterken? Hoe kan je geluiden opnemen met een richtmicrofoon en remixen tot een soundscape? Bij de Wunderkammer ‘Nacht’ leren kinderen hun eigen sprookje met audioapparatuur opnemen.

Workshop ‘Weven en spinnen’
Hoe werkt een weefgetouw? Hoe kan je zelf textiel weven op een weefraam? Bij de Wunderkammer ‘Draad’ leren kinderen weven en spinnen het kader van de sprookjes van Rapunzel en Doornroosje.

‘Heksen bestaan niet’, een spannende show van Mad Science
Heksen in de boeken en films maken gebruik van magie, toverspreuken en de meest bizarre ingrediënten voor hun brouwsels. Dit lijkt misschien wel magisch, maar in werkelijkheid lijkt het toch veel op wetenschap. Mad Science laat tijdens haar shows het verschil tussen magie en wetenschap zien.

Workshop sprookjes schrijven van Janneke Schotveld
Onder leiding van kinderboekenschrijfster Janneke Schotveld gaan de kinderen in het museum op zoek naar een betoverd object, waar ze een sprookje over zullen schrijven. Aan het einde van de workshop mogen de kinderen hun sprookje voorlezen.

Knutselen in de Makerspace
Ook in de Makerspace is er in de kerstvakantie van alles te doen in het sprookjesthema. Maak bijvoorbeeld je eigen sprookjeswereld in een kijkdoos, of help mee de betoverde boom te versieren met lampionnetjes.

Kijk voor het complete overzicht van alle activiteiten in de agenda van de Museumfabriek.

Let op! veel activiteiten moeten vooraf gereserveerd worden. 

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
Openingstijden Zie website Prijs Toegangsprijzen t/m 4 jaar gratis, van 5 t/m 17 jaar €7,50 en volwassen €8,50 Familiejaarkaart € 20 (max. 2 volw. en 3 kinderen) Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven?

We zijn altijd bezig met het verzamelen van de leukste uitjes en activiteiten in Twente! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste tips binnenkort in je mailbox.

Inschrijven!