Aan de slag in MakerspaceTerug naar het overzicht

In de Makerspace van De Museumfabriek kun je zelf aan de slag met de leuke workshops!

Bij de Museumfabriek kijk je je ogen uit, maar vooral ga je aan de slag met alle doe-activiteiten in de Makerspace. Hier bouw je bijvoorbeeld jouw eigen bibberbotje, die je natuurlijk mee naar huis mag nemen. 

Bibberbotjes maken

Een bibberbotje is een robot die zich voortbeweegt door te bibberen. Deze zomervakantie maak je in de Makerspace een insecten-bot. Je kiest zelf hoe deze eruit ziet: veel poten, of juist weinig. Twee vleugels, of wel acht. En krijgt jouw insecten-bot een staart? Je zult merken dat het uiterlijk van jouw insecten-bot bepaalt hoe het zich voortbeweegt.

Aan de slag met speksteen

De workshop ‘aan de slag met speksteen’ staat deze herfstvakantie ook helemaal in het thema van het bos. Een begeleider vertelt de kinderen over het bos en haar bewoners, waarbij de ondertussen meer leren over speksteen en alle verschillende mogelijkheden om dit te gebruiken. Vervolgens gaan de kinderen aan de slag hun eigen herfstige bosbewoner te maken met behulp van speksteen.

Dierenportretten tekenen

Als jij een dier was, wat voor een dier zou je dan zijn? In deze workshop ga je een paar zoogdieren heel goed bestuderen en natekenen, mét inkt. Dat doe je door een paar slimme oefeningen te doen voordat je écht aan de slag gaat. Het resultaat is een kunstwerk om in te lijsten!

Dieren aankleedpoppen schilderen

Teken jezelf als dier, levensgroot! Hoe? Iedereen gaat op een grote rol papier liggen en elkaar met potlood omtrekken. Nu heb je jezelf levensgroot op papier staan. Teken een dierenhoofd, schilder wat coole kleren op jezelf, en wat dacht je van een zonnebril of horloge erbij?

Workshop Mobile maken

Welke vissen zwemmen er in de Nederlandse rivieren en sloten? En welke dieren leven rondom het water? In deze workshop ga je de waterdieren eens goed bestuderen. Je tekent een stuk of 4 dieren, die knip je uit en bevestig je met een touwtje aan een hanger. Voilá, je eigen vissen-mobile!

De Makerspace reserveren

In verband met alle maatregelen rondom het coronavirus vragen wij jou ook een tafel te reserveren voor de Makerspace. Zodat je op een verantwoorde manier aan de slag kunt gaan. Je kunt een tafel reserveren voor een half uur. Na die tijd wordt de tafel en alle materialen gedesinfecteerd door onze medewerkers. Daarna kan een ander gezelschap aan de slag. Vergeet dus niet te reserveren!

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
Openingstijden Zie website Prijs Toegangsprijzen t/m 4 jaar gratis, van 5 t/m 17 jaar €7,50 en volwassen €8,50 Familiejaarkaart € 20 (max. 2 volw. en 3 kinderen) Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Onze 14 favoriete musea in Nederland

Onze 14 favoriete musea in Nederland

Breng deze herfst een bezoek aan een van onze favoriete musea in Nederland!

Welke zijn dat dan?