icon-closeLandelijk omniversum week 28-29
icon-closeLandelijk omniversum week 28-29

Maker Festival Twente@HomeTerug naar het overzicht

Het Maker Festival Twente@Home programma bestaat uit tal van techniekkits, codeer workshops en meer.

Het Maker Festival Twente@Home programma bestaat uit tal van uitdagende techniekkits, codeer workshops, Lablearning trainingen en webinars. Zo zijn er in samenwerking met de Maakplaatsen Code-It@Home workshops en Make-It@Home kits ontwikkeld, waarbij kinderen en jongeren leren programmeren en aan de slag gaan met uitdagende technieken. 

‘In samenwerking met Techniekpact Twente komen er binnenkort maar liefst vijf nieuwe Make-It@Home kits bij voor de MFT@Home. De kits worden ontwikkeld in samenwerking met het Twentse bedrijfsleven, waarbij aan elke kit een techniek is gekoppeld, die ook echt gebruikt wordt in het bedrijf. Zo leren kinderen nieuwe technieken én meer over de Twentse bedrijven’, aldus Wilja Jurg.

Daarnaast gaat Maakplaats 021 webinars verzorgen met online ontwerpprogramma’s voor kinderen met aan het eind een challenge. Ook zijn er instructables en maakvideo’s te volgen. Waag komt met De Thuismakers: online workshops en instructables die kinderen in staat stellen om met behulp van proefjes hun directe omgeving in kaart te brengen en te duiden.

Kortom: er valt genoeg te doen én te beleven bij Maker Festival Twente@Home!

Voor kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar is er ook het Code-It@home programma!

Fotocredits: mergecube.com

Tetem

Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie in Twente

Zomervakantie in Twente

Het is ZOMER en bijna VAKANTIE! Zes weken, heerlijk! Maar er zullen ook momenten zijn waarop de kinderen zich vervelen. Check onze 14 zomerse tips en activiteiten!

Zomerse tips!