15x doen in Utrecht met kids

10 juli 2021
De allerleukste dingen om deze zomer in Utrecht met de kinderen te doen op een rijtje. Ken jij deze must do's al? Check onze toptips!
15x doen in de zomer met kids | allerleukste tips

15x doen in de zomer met kids in Utrecht | de allerleukste tips


Of je in regio Utrecht woont of een dagje naar Utrecht gaat; wij weten waar je moet zijn met je kinderen! Check onze toptips voor leuke zomeruitjes, hotspots, kinderuitjes en gezinsactiviteiten.

Hieronder vind je genoeg tips om er heerlijk op uit te gaan in de zomervakantie. Of boek gezellig een lang weekend op een van de vele vakantieparken of campings in de regio!

Lekker buiten zwemmen in Utrecht

Ben je op zoek naar een fijn plekje om te zwemmen met de kids? Daar zijn er genoeg van in Utrecht. Dit zijn onze favoriete zwembaden & strandjes. Neem een duik en koel lekker af! 

Terrassen met speeltuin

Wil je gezellig borrelen of een hapje eten op een kindvriendelijk plekje? De fijnste terrassen met speeltuin in Utrecht hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Stap op de fiets en ga er lekker op uit samen!

Museumbezoek met kids in Utrecht

In deze kindvriendelijke musea leer je niet alleen van alles, ze zijn ook nog eens super leuk voor kinderen! Leer alles over de sterren en het heelal bij Museum Sonnenborgh, stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten bij Museum Speelklok of bezoek het Nationaal Militair Museum om de wereld van de krijgsmacht te ontdekken.



Boswandeling maken met het gezin

Utrecht heeft prachtige natuurgebieden en heel veel mooie bossen waar je heerlijk kunt wandelen. Of het zonnetje nou schijnt of niet, een boswandeling is altijd een goed idee! Wij hebben onze favoriete boswandelingen met kinderen voor je verzameld. Een leuke gezinsuitje!

Naar een zomerkamp

Van Fortnitekamp tot ponykamp en theaterkamp. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven bij een van de te gekke vakantiekampen in en om Utrecht. Voor overdag óf iets verder weg met overnachtingen, er zijn zoveel leuke kampen voor kinderen!

Dagje shoppen met je kinderen

Is het even iets minder zonnig? Utrecht en Zeist hebben ontzettend veel leuke winkeltjes met kinderkleding en speelgoed. Kijk maar eens in onze categorie Kinderwinkels.

Zwemmen in een binnenzwembad

Zwemkleding aan en plonsen maar! In deze binnenzwembaden kun je heerlijk vrij zwemmen met kinderen! In sommige zwembaden kun jij je uitje extra speciaal maken. Zo heeft Zwembad Merwestein toffe interactieve games voor de kids in petto!

Buiten spelen

Laat de kids lekker uitrazen in een van de vele buitenspeeltuinen in Utrecht. Klimmen over boomstammen, kruipen door tunnels of van de kabelbaan roetsjen. Kies jouw favoriet uit ons lijstje met buitenspeeltuinen in Utrecht. Wij zijn fan van de Bosspeeltuin, maar ook de speeltuin in het Griftpark is top. Voor de iets kleinere kinderen is de Torteltuin een echte aanrader!

15x doen zomer met kids in Utrecht

Klimmen & Klauteren

Heb je Utrecht al eens van bovenaf gezien? Bij Klimbos Zeist en Play-in klim en klauter jij de hoogte in zodat alles onder je ineens heel klein wordt. Zo leuk om te doen, dus verleg je grenzen en ga op avontuur!

Bezoek een fort

Wist je dat Utrecht nog vol zit met bijzondere historische gebouwen? Bij deze forten neem je echt een duik in de geschiedenis terwijl je kunt genieten van een hapje en drankje! Fort aan de Klop is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en nu een heerlijke brasserie. In het Groene hart vind je Fort de Batterijen met enorm terras en veel speelplek! Net iets verder weg maar zo de moeite waard ligt GeoFort waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie.

Bootje varen

Al varend Utrecht verkennen; huur een boot, een sloep, een kano, een sup of een waterfiets! Gezellig (en sportief) er op uit en genieten van het heerlijke weer, dat klinkt als de ideale zomeractiviteit! Bekijk hier de leukste vaaruitjes voor het gezin!

15x doen zomer met kids in Utrecht

Binnen spelen

Is het een dagje wat minder weer? Pak dan een goed boek en neem je koters mee naar een van die leuke binnenspeeltuinen. Play-in is een ideaal plekje om te klimmen en te jumpen of leef je uit in indoor speeltuin de Pretfabriek in Woerden. Is het juist veel te warm buiten? Veel van deze binnenspeeltuinen hebben airco!

Naar het theater

Ben je klaar voor een een middag verwondering en verbijstering? In de Utrechtse theaters zit je op het puntje van je stoel! Bij Theater de Toverknol kun je elke week leuke familievoorstellingen zien, maar ook Podium Hoge Woerd en Theater de Kikker hebben regelmatig voorstellingen waar de kids hun ogen uitkijken!

Kinderboerderij

Ben je zoek naar lekkere plekjes in de natuur? Jong en oud kan zich lekker ontspannen bij deze kinderboerderijen in Utrecht. Van de boerderijspeurtocht bij Griftsteede en de nieuwgierige geitjes bij Eilandsteede tot de survivelbaan bij Buitenwereld. De kids vermaken zich wel!

Naar een echt kasteel

Ben je ook benieuwd hoe de prachtige kastelen er van binnen uit uit zien? De Utrechtse kastelen hebben een hele rijke geschiedenis. Kom alles te weten over het verleden van Slot Zuylen en voel je een echte prinses of ridder in Kasteel de Haar!



Fijne zomer!

Tip: Wil je zien wat er dagelijks te doen is in Utrecht voor kinderen / het gezin? Check dan onze Uitagenda! Wil je op de hoogte blijven van de leukste uitjes in de regio? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook!