Corona - 30x tips kinderverjaardag vieren

1 juni 2020
Jarig in deze corona-tijd? Hoe vier je dan een kinderverjaardag? Check onze 30 tips waarmee je het extra feestelijk maakt thuis zodat jouw kind zich tóch jarig voelt in deze gekke tijd! Veel plezier met jullie feestje!
Corona: Tips voor vieren kinderverjaardag

Corona: 30 Tips verjaardag kind vieren


Met deze superhandige tips krijgt je kind toch een hele leuke verjaardag thuis. Het vieren van een verjaardag is voor veel kinderen namelijk een van de hoogtepunten van het jaar. Natuurlijk kun je later alsnog een feestje geven met vriendjes en vriendinnetjes erbij!

Scroll door naar onderen voor meer info over: kinderfeestjes die je nu, na versoepeling van de coronamaatregelen, weer kunt en mag geven.

1.
Verras de jarige met een verjaardagsboodschap op de spiegel in de badkamer.

2. Vraag of alle kinderen uit de buurt één voor één verjaardagswensen komen stoepkrijten voor de deur.

3. Laat de jarige een speciale feestoutfit kiezen voor alle gezinsleden!

4. Vraag de school om de adresgegevens van de jarigen (met toestemming) openbaar te maken. Zo kan de hele klas de jarige verrassen met verjaardagskaartjes.

5. De jarige mag het avondeten kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van leuke dieren pannenkoeken?

6. Zing de jarige ‘s ochtends wakker. Extra leuk als opa & oma of neefjes en nichtjes óók meedoen via videobellen!

7. Nodig alle knuffels en poppen uit voor een feestje in de woonkamer. Zo wordt het toch opeens nog gezellig druk.

8. Knutsel samen met de jarige, of broer of zus, een éxtra mooie slinger. Tip: hang hem voor het raam, zo ziet iedereen die voorbij loopt dat er één jarig is.

9. Natuurlijk mag deze niet ontbreken: een ontbijtje op bed met bijvoorbeeld lekkere broodjes en een sapje.

10. Kies een mooie taart uit een kookboek of op internet en ga ‘m samen bakken. En daarna opeten natuurlijk!

corona tips verjaardag kind vieren

11. Maak uitnodigingen voor de straat om op een bepaald tijdstip ‘lang zal je leven’ te zingen. Ook leuk als verrassing voor de jarige.

12. Bij een verjaardag horen traktaties! Maak samen de traktaties die je normaal op school zou uitdelen en zet die bij de buren of kinderen uit de klas voor de deur.

13. Vergeet ook niet om een verjaardagskroon te versieren, net als op school.

14. Natuurlijk mag de jarige ook op een stoel staan tijdens het zingen.

15. Doe een cadeautjes speurtocht door het huis. Lukt het om ze allemaal te vinden?

16. Vraag familie en vrienden om de cadeautjes voor de jarige online te bestellen en op de verjaardag te laten bezorgen. Tip: laat de gever via videobellen online meekijken bij het uitpakken!

17. Versier samen een feeststoel, met slingers en ballonnen, waar de jarige de hele dag op mag zitten.

18. Vraag of familie en vrienden allemaal een videoboodschap opsturen en verras de jarige hiermee.

19. Hang een poster bij de deur of voor het raam met de tekst: Roep Hieperdepiep Hoera voor de jarige. Hopelijk doet iedereen die langsloopt mee.

20. Vul een kamer helemaal met ballonnen, en vraag de jarige om iets voor je te halen uit die kamer.

Corona - tips verjaardag kind vieren

21. Hang als verrassing ballonnen aan de slaapkamerdeur van de jarige.

22. Serveer een lekker gek ontbijt met alles dat normaal geen ontbijt is. Waar wordt jouw jarige blij van? Snoepjes, koekjes, chocolaatjes….

23. Versier het huis éxtra uitgebreid. Van ballonnen in de badkamer tot slingers in de wc!

24. Zet een bord of poster in de tuin en vraag voorbijrijdende auto’s om 3x te toeteren voor de jarige.

25. Doe grappige challenges met ballonnen. Denk aan: Wie maakt het hoogste statische haar? Wie kan de meeste ballonnen kapot maken in 1 minuut? Loop een parcours door het huis met een ballon tussen je benen.

26. Vier alsnog een kinderfeestje, maar dan met je gezin. Met leuke activiteiten zoals koekhappen, spijkerpoepen, blik gooien, wedstrijdje mummies maken, fles voetbal…

27. Laat een heerlijke taart of lekkere cupcakes bezorgen van een lokale onderneming.

28. Laat een verjaardagsdiner bezorgen door een lokale onderneming.

29. Krijgen de kinderen online les? Spreek met de juf of meester af dat alle kinderen de eerste 5 minuten Happy Birthday zingen.

30. Vier een online feestje met vrienden en vriendinnen, via videobellen. Eet samen een taartje en kijk hoe de jarige cadeautjes uitpakt. Zo zijn ze er toch een beetje bij!

Fijne thuisverjaardag!

Corona | Kinderfeestjes kunnen en mogen weer!

Door de versoepeling van de coronamaatregelen gaan steeds meer locaties voor kinderfeestjes in en om Utrecht weer open. Fijn voor alle jarigen van de afgelopen tijd en voor de kinderen die nu (bijna) jarig zijn!

Partijen die kinderfeestjes aanbieden hebben op hun site aangegeven of en zoja welke extra maatregelen er gelden i.v.m. het coronavirus. Check voordat je een kinderfeestje boekt dus altijd even goed welke voorwaarden er van toepassing zijn. Soms mogen er minder kinderen op het feestje komen of kan er maar maximaal één ouder bij het feestje aanwezig zijn. In eerste instantie zijn vooral de buitenfeestjes weer mogelijk.

Op Kidsproof kun je zien welke feestjes weer open zijn d.m.v. van het speciale vlaggetje met 'dit kinderfeestje is weer open'. Bekijk het overzicht: Corona: Kinderfeestjes in Utrecht die weer kunnen en mogen

Kinderfeestjes vieren en RIVM-richtlijnen m.b.t. corona
Uiteraard gelden de algemene maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen ook als je een kinderfeestje geeft. Zo moeten volwassenen minimaal 1,5 meter afstand houden van de kinderen. Lees op de site van het RIVM en de Rijksoverheid alles over de meest actuele maatregelen.