icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Nieuwe hotspot: Fort De Batterijen!

26 juli 2017
Sinds dit seizoen is Fort De Batterijen in Nieuwegein geopend voor publiek! Natuurlijk ging Kidsproof snel een kijkje nemen bij deze nieuwe hotspot middenin het groene hart van Utrecht. En wat hebben we ervan genoten zeg! Van eindeloos spelen tot onwijs lekker smullen, het kan hier allemaal. Lees gauw verder...

Zowel met de auto als met de fiets is Fort de Batterijen in Nieuwegein prima te bereiken. Eenmaal gearriveerd voel je je hier direct welkom! Want wat een prachtig, rustig, gezellig en stoer plekje is het.

We komen lekker op tijd zodat het nog heerlijk rustig is. Lopend richting het restaurant dient de ene na de andere verrassing zich aan. Kijk, een hangstoel om heerlijk in te relaxen! Wat leuk, een boom vol met vogelhuisjes! Wauw, zie je die verhoging rondom die grote boom? Super fijn om hier lekker neer te ploffen op één van de uitnodigende zitzakken. Languit liggen in een echte hangmat kan ook. En heb je de lichtjes in de bomen al gespot? Magisch mooi! En daar: een kast vol buitenspeelgoed. En zóveel ruimte om te spelen op het gigantische grasveld! Wat wil je nog meer?Fort De Batterijen heeft een mooi groot terras met tafeltjes, fijne stoelen en picknickbanken. Liever wat hoger zitten? Neem dan plaats aan één van de grote spoelen met barkrukken eromheen. Tof! Daarnaast is er een kleiner terrasje op een steiger direct aan het (ondiepe) water. Super sfeervol! Ook binnen is het reuze fijn toeven. Onder de gewelven vind je diverse gezellig gedekte tafeltjes (met snoezige kleedjes erop!) en een mooie bar. De inrichting past helemaal bij de stoere sfeer die het fort uitstraalt. En natuurlijk zijn er voldoende kinderstoelen aanwezig voor de allerkleinsten. Handig!Er staan diverse heerlijke borrel-en lunchgerechten op de kaart. Mmm! Ook aan de kids is gedacht: tosti's en frietjes zijn voor een klein prijsje verkrijgbaar. Tijdens het wachten en erna kunnen de kinderen eindeloos spelen op en rondom het Fort. Hoelahoepen, tennissen, ballen: er is voor ieder wat wils te vinden in de houten speelgoedkast. Ook de verhoging rondom de grote boom en de heuvel waarop geklommen kan worden nodigen uit tot rennen, vliegen en spelen. Heerlijk! Op dit plekje is het haast onmogelijk dat kids zichzelf gaan vervelen!Dus ben je toe aan een relaxte middag met de kinderen terwijl je heerlijk kunt genieten van lekkere hapjes en drankjes? Dan móet je echt gauw een keer in het weekend naar Fort De Batterijen toe! De ongedwongen sfeer, gastvrije ontvangst plus prachtig groene en historische locatie maken dat je het gevoel hebt er echt even tussenuit te zijn als je hier bent. Je hoort het al: Kidsproof is nu al fan van deze toffe nieuwe hotspot! Wij komen hier zeker vaker terug!

Nieuwsgierig? Bezoek dit mooie fort dan zeker een keer (kan alleen in de weekenden). Klik door voor meer info over Fort De Batterijen in Nieuwegein!

Door Krissie van den Broek (35), getrouwd en pleegmoeder van Vera (8) en Thomas (7). Meer van Krissie’s blogs zijn te lezen op pleegmamakloek.blogspot.nl en zusterschrijft.blogspot.nl.Lees ook onze andere blogs met leuke tips!