Lunchen bij Meneer Peer, de gezellige huiskamer op de Bemuurde Weerd

20 augustus 2017
Aan de Bemuurde Weerd, bij het sluisje, is Meneer Peer gevestigd. Wij hebben vakantie en besluiten deze nieuwe kindvriendelijke locatie te bezoeken!
Lekker lunchen bij Meneer Peer op de Bemuurde Weerd
Meneer Peer is net 5 maanden geopend en ligt niet in de gebruikelijke wandelroute voor het shoppende publiek, dus verwachten wij niet direct dat het er druk is, maar we lopen met lunchtijd binnen in een volle zaak! We worden met een brede glimlach ontvangen en we hebben geluk; er is precies 1 tafeltje vrij, hoera.

We nemen plaats aan het vrije tafeltje dat bij de speelhoek staat. Vanaf onze plek kan ik de hele ruimte observeren; een vintage huiskamersfeer met leuke oude meubels, schilderijtjes, bloemen en foto's aan de muur. Ondanks de drukte voelt het niet te vol en lijkt het wel een gezellige familieverjaardag.

Mocht het wel vol zijn binnen bij Meneer Peer, loop dan niet weg, laat volle tafels je niet tegenhouden om binnen je bestelling te plaatsen en een vrolijk kussen te pakken (die op maat gemaakt zijn voor de traptreden bij het sluisje) en geniet buiten met uitzicht op de gracht verder!



Terwijl we wachten op onze broodjes verkent onze zoon de prachtige speelhoek. Ik hoor een groepje mama's naast ons al enthousiast zeggen: 'wat een fotogenieke speelhoek is dit! ' terwijl ze foto's maken van hun spelende kleine kinderen op het grote kleed. Er ligt wat speelgoed klaar in de speelhoek, ons kind vermaakt zich uitstekend met de blokken. Ook krijgen we de tip om ook zeker even in de kastjes van de speelhoek te kijken voor iets grotere kinderen. Hier vinden we spelletjes en boeken, genoeg om kinderen van alle leeftijden te vermaken.

Onze broodjes zijn zalig, zelf vind ik het heel leuk dat ik gewoon een broodje huisgemaakte gehakbal met piccalilly kan bestellen en dat vriendlief een broodje grillworst met curry en kappertjes heeft gekozen. De broodjes zijn goed belegd en zijn allebei echt lekker! Het verse sapje dat ik erbij heb genomen is verrukkelijk, mocht je er ook naartoe gaan probeer de peer-spinazie-gember-munt eens! Klinkt super gezond, smaakt heel lekker. Voor kinderen is de keuze ook goed, kies een krentenbol, een boterham met appelstroop of voor de echt kleine bezoekers een fruithapje. Onze kleine man kiest een tosti met een huisgemaakte fristi ernaast.



Het valt me op dat er verschillende mensen binnenlopen, plaatsnemen op het bankje bij de keuken en even later weer met koffie en een broodje vertrekken. Meneer Peer maakt alles ook to go! Mensen die met een bootje aanmeren komen de heerlijke hapjes, sapjes of koffie ophalen om mee te nemen naar hun boot. Dit is één van de redenen dat de broodjes geen overbodige garnering hebben, een goed belegd broodje zonder iets ernaast is makkelijker to go te maken! Bij Meneer Peer maken ze niet alleen alles to go, ook kan je er (vooraf) een picknickmand vol lekkers bestellen als je bijvoorbeeld een leuke dag gepland hebt met vrienden. Ik zie het al helemaal voor me: bootje huren, door de grachten varen, even stoppen bij Meneer Peer voor een goed gevulde picknickmand en weer door.

Mocht je na de lunch nog geen genoeg hebben van Meneer Peer of wil je wat later aanschuiven, ga er dan ook eens borrelen! Na lunchtijd wordt het er rustiger en kan je er wijn en een bijpassend borrelbordje krijgen.



De grootste pluspunten aan Meneer Peer zijn de twee vriendinnen Floor en Renske die Meneer Peer zelf hebben opgebouwd, leven ingeblazen en iedere dag hier werken. Ze zijn vrolijk, leuk en zorgen ervoor dat je je direct thuisvoelt. Hoe druk het ook is, je ziet dat ze genieten en ze maken tijd voor een praatje met de grote en de kleinste gasten. Ook is het een pluspunt dat Meneer Peer niet beperkt is tot de locatie binnen, maar dat je zelfs lekker aan het water kan zitten.

Klein minpunt aan Meneer Peer: Joehoe, waar zijn de mannen??? Ik heb vandaag als enige een man meegenomen. Mannen, pak je kind, bel je vrienden en kom hier naartoe, neem een stoer broodje bal, drink een (alcoholvrij) biertje en geniet van deze fijne locatie.



Als we de deur uitlopen gaan we nog even aan het sluisje zitten en mag onze zoon zelfs de brugwachter helpen met het sluiten van de sluis. Wat een toplocatie dit. Tot de volgende keer Meneer Peer!

Door Inge Linnebank, samen met Geoffrey, moeder van Tyler (5), woont in Utrecht, Transwijk.

Lees ook onze andere blogs met leuke tips!