Stoer uitje bij Boulderhal Energiehaven

30 oktober 2021
Tijd om te testen of Boulderhal Energiehaven inderdaad 100% Kidsproof is! Kidsproofblogger Mandy ging er met drie meiden heen. Benieuwd naar hun uitje? Lees alles over de actieve middag in de lucht!
Kidsproofreporters testen Boulderhal Energiehaven
Na een hockeywedstrijd op de zaterdagochtend hadden mijn meiden nog genoeg energie over voor een middagje klimmen. En dat kwam goed uit: we mochten klimmen en klauteren in Boulderhal Energiehaven. Samen met mijn oudste twee meiden en een hockeyteamgenootje vertrokken we richting Leidsche Rijn. Mijn jongste dochter bleef thuis bij haar vader, ze is hier nog net iets te jong voor. Bij binnenkomst is de sfeer gelijk al heel relaxed. Iedereen is druk bezig met klimmen en ze komen allemaal voor hetzelfde doel: inspanning en ontspanning.



Denkwerk
De meiden hebben al best wat ervaring met klimmen, maar dan met gordel en touw. In de Boulderhal klim je echter wat minder hoog, dus hoef je niet gezekerd te worden. En als je valt, dan val je op een lekkere zachte mat. Bij binnenkomst wordt ons eerst van alles uitgelegd over het klimmen. De verschillende klimroutes worden uitgelegd, we kregen klimschoenen en een lekker fris drankje om ons klaar te maken voor een leuke middag.

De klimwanden zijn geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde klimmer en zijn speels vormgegeven met hoeken, korte en lange stukken overhang. Het is een mooi kleurrijk geheel om te zien!



Klimroutes
De hal is groot en er zijn superveel routes om te beklimmen. Niet allemaal zijn ze geschikt voor kinderen. Je volgt routes in verschillende kleuren. Iedere kleur staat voor een moeilijkheidsgraad. De klimroutes zijn soort puzzels die je oplost met kracht, denkwerk en techniek.

Zonder touw kun je veel meer van links naar rechts bewegen, dat is een voordeel van het boulderen. Het vraagt ook wat meer denkwerk. Uitdagend genoeg voor deze drie klimaapjes. Het is echt een kwestie van doorzetten en volhouden. Lukt de route de ene keer niet, dan pak je de volgende keer de route net iets anders. De trotse glimlach op de gezichten van de meiden als het ze was gelukt was goud waard. En ja, het is mij ook een paar keer gelukt boven te komen. Elkaar aanmoedigen om het vol te houden helpt enorm, teamwork is hier dan ook zeker van toepassing.

Training
De boulderhal geeft training aan kinderen van verschillende leeftijden, maar ook kun je hier vrij klimmen of je kinderfeestje vieren. Hoe tof! Ook zien we gezinnen met elkaar trainen, ouders die met hun kinderen samen de uitdaging aan gaan. Er zijn volop mogelijkheden in de boulderhal.

Ben je even moe, dan haal je een drankje in de gezellige bar en rust je lekker uit op een loungebank. Het valt mij ook direct op dat de klimhal er ontzettend schoon en netjes uit ziet en iedereen ontspannen met elkaar omgaat. Fijn dat je er in deze Corona-periode met een gerust gevoel naar toe kunt gaan.



Boulderen is leuk voor iedereen
Kinderen tussen de 8 jaar en 11 jaar mogen met een volwassene komen boulderen. Ben je 12 jaar of ouder dan kun je alleen komen. Meetrainen kan al vanaf 5 jaar. De trainingen zijn op woensdagen en zaterdagen. Op de site vind je ook informatie over de kosten. Je hebt geen speciale kleding nodig: gewone sportkleren en binnen gymschoenen zijn prima. Je kunt wel speciale klimschoenen huren voor 3,50 euro per keer.

Boulderen is echt een heerlijk actief uitje, geknipt voor alle kinderen die graag actief bezig zijn en gek zijn op klimmen. De klimhal bestaat uit 2200m2 vloeroppervlak en 800m2 wandoppervlak, veel uitgebreide trainingsmogelijkheden, een prachtig buitenterras aan het water en een gezellige bar waar je na afloop even kunt ontspannen. Een leuk voordeel; je kunt zowel binnen als buiten klimmen.

Nu in de donkere maanden is dit bij uitstek een tof uitje om te ondernemen. Je lekker uitleven in de klimhal en daarna met warme chocolademelk bijkomen van alle inspanningen. Hoe fijn klinkt dat! 



Praktisch
Boulderhal Energiehaven
Elektronweg 10A
3542 AC Utrecht

En sinds een tijdje is er een 2e boulderhal geopend:

Boulderhal Zuidhaven
Vrieslantlaan 2
3526 AA Utrecht

Route & parkeren
Boulderhal Energiehaven ligt in het westen van Utrecht, 100 meter van Station Utrecht Leidsche Rijn, 4 minuten rijden van de A2. Je kunt er gratis parkeren. Met de fiets komen is natuurlijk het prettigst. Boulderhal Energiehaven is ongeveer 10 minuten fietsen vanaf Utrecht CS.

Boulderhal Zuidhaven ligt in het zuiden van Utrecht, 1 minuten rijden van de A12 en een paar minuten van de A2 en de A27. Parkeren is gratis, maar doordeweeks tot 16:30 kan parkeren lastig zijn. Met de fiets komen is natuurlijk het prettigst. Boulderhal Zuidhaven is ongeveer 10 minuten fietsen vanaf Utrecht CS.

Klik voor meer info over het uitgebreide kinder- en familieaanbod bij Boulderhal Energiehaven en Boulderhal Zuidhaven door naar de site via de roze button!

Kidsproofblogger Mandy woont samen met Martijn en haar drie dochters in de wijk Oog in Al in Utrecht. Haar dochters Merel (11), Sophie (8) en Jasmijn (5) zijn dol op het ondernemen van activiteiten. De weekenden zijn naast hockey en zwemles, dan ook altijd gevuld met gezelligheid. Mandy ervaart het soms als een uitdaging om voor alle meiden iets leuks te organiseren, omdat de leeftijden toch wel uiteen liggen. Daarom bezoekt ze regelmatig Kidsproof locaties, om zo te ontdekken wat geschikt is voor andere gezinnen. Naar de website